Inaktiv platsannons

Central Planerare i Solna

Peab PGS är entreprenören med målsättning att skapa en bostad för alla. Vi gör detta genom att fokusera på kundernas behov, vara processorienterade och vara den lärande organisationen. Inom bolaget arbetar vi nytänkande och hållbart utifrån ett socialt, miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. I grunden för vår affär har vi vårt kundorienterade och flexibla byggsystem, för flerbostadshus, som vi löpande utvecklar. Vi råder över en stor del av bostadsprocessen och säljer, tillverkar, monterar och levererar kompletta bostadsprojekt. Peab PGS är det enkla och trygga valet vid nyproduktion av bostäder.

Om tjänsten

Central Planerare

Central Planerare

Peab Byggsystem består av totalt 4 bolag; Skandinaviska Byggelement, Peab PGS, Lättklinkerbetong och sen slutet av 2017 även AB Smidmek. Den totala omsättningen 2017 i Peab Byggsystem var ca 1,4 miljarder kr och antalet anställda omkring 600 personer.

Peab PGS befinner sig i en omstrukturering och expanderar nu i Stockholm- och Mälardalsregionen. Företaget producerar flerbostadshus, och är ett dotterbolag inom Peab-koncernen. Vi söker nu en central planerare till vårat huvudkontor i Solna.

Arbetsuppgifter

I ditt dagliga arbete kommer du att ha ett övergripande huvudansvar för företagets centralplanering. Din främsta arbetsuppgift kommer att vara att ha hand om den centrala planeringen gällande kapacitet, utjämning och prognoser för alla projekt som finns inom PGS. Tjänsten har fokus på central planering från huvudplan till grov planering. Samt planering och styrning av leveranser ut mot PGS olika byggprojekt. Detta innebär bland annat:

  • Att arbeta fram en långsiktig plan för optimering av det fysiska flödet från leverantörer fram till slutmontering
  • Se över en grov huvudplaneringsmodell för balans och utjämning samt kontinuerlig ledtidsreduktion     
  • Bryta ner övergripande mål för verksamheten och upprätta handlingsplaner för att uppnå målen
  • Att vara länken mellan marknad och leverantörer avseende långtidsplanering
  • Arbeta med Artikelgrunddata
  • Arbeta med kapacitetsplanering ihop med leverantörer och projekt
  • Vara stödfunktion till projektens detaljplanering, logistik och inköp
  • Att registrera och justera artiklar och parametrar i affärssystemet
  • Att planera och omplanera transporter utifrån gällande huvudplan

Yrkeserfarenhet

  1. Minsta utbildningsnivå högskoleingenjör eller motsvarande
  2. Arbetat i industriell eller motsvarande miljö med likvärdiga arbetsuppgifter
  3. Arbetat med integrerat affärssystem avseende logistik och/eller transportplanering

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har lätt för att se saker ur ett helhetsperspektiv. Du som person är strukturerad, initiativtagande och intresserad av problemlösning. Du har förmågan att skapa teamkänsla med medarbetarna och på så vis skapa förutsättningar för ett gemensamt lärande. För oss är det viktigt att du är en tydlig kommunikatör då du kommer att ha löpande kontakt med både leverantörer och projektansvariga. Du kan arbeta självständigt, och är pådrivande inom ditt område. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Kontor / Administration , Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej