Inaktiv platsannons

Kategoriinköpare / kategorichef Stommar i Stockholm

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 50 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Om tjänsten

Kategoriinköpare / kategorichef Stommar

Vill du vara med och bygga branschens bästa inköpsverksamhet?

Peab är det största byggbolaget i Sverige sett till omsättning och antalet egna yrkesarbetare, men vår målsättning är att gå från störst till bäst. Det handlar om att ha de nöjdaste kunderna, den bästa arbetsplatsen och vara det mest lönsamma företaget i branschen.

Då våra inköp står för mer än 70 procent av Peabs omsättning innebär det att hur vi gör våra inköp är avgörande för att gå från störst till bäst. För att Inköpsfunktionen ska lyckas behöver vi dra full nytta av koncernens skalfördelar, bygga kompetens och verka nära projekten och affärerna. Ett kategoristyrt arbetssätt är ett av inköpsfunktionens viktigaste verktyg för att uppnå Peabs övergripande mål och Inköpsfunktionens vision att skapa branschens bästa Inköpsverksamhet.

Till affärsområde Bygg, kompetenscenter Stommar och Fasader, söker vi nu en kategorichef för stommar.

Din roll:

Du kommer att vara en viktig person i byggandet av branschens bästa inköpsfunktion. Ditt främsta uppdrag som kategorichef är att leda och driva kategoriarbetet i syfte att skapa konkurrenskraft och säkerställa försörjning av varor och tjänster till vår produktionsverksamhet. Detta innebär att du tar fram strategier för ramavtal, utarbetar förfrågningsunderlag, utvärderar, förhandlar, tecknar och följer upp ingångna ramavtal. Du kommer också i hög grad arbeta tvärfunktionellt och nära våra regionala kategoriinköpare i syfte att utveckla kategorin, på samma sätt som du utvecklar våra leverantörsrelationer.

Rollen är ny och placerad centralt i affärsområde Bygg. Du rapporterar till inköpschef kompetenscenter Stommar och Fasader.

Kvalifikationer:

Du är en drivande och självgående person som kan analysera, planera och strukturera ditt arbete och du har en förmåga att söka de svar och samarbeten som krävs för att lösa uppgiften. Du är proaktiv och har en mycket god kommunikation-och samarbetsförmåga där du gärna tar ansvar för en större helhet än den egna.  

Du har en akademisk examen eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har en god produktkännedom och erfarenhet från leverantörsledet. Erfarenhet från inköpsarbete, produktion eller erfarenhet av projektledning är meriterande. 

Du har goda kunskaper i Officepaketet samt kunskaper i entreprenadjuridik. Om du har arbetat i inköpsstödsystem är det meriterade. Har du tidigare erfarenhet av kategoristyrt inköpsarbete är det en fördel.

Personliga egenskaper:

  • Du är positiv, resultatinriktad och samarbetsinriktad
  • Du driver förändringsarbete med goda relationer som bas
  • Du är metodisk, kan prioritera och behålla fokus mot uppsatta mål
  • Du håller intressenter och nyckelpersoner involverade och informerade
  • Du har en god förmåga att ta egna initiativ

Om du vill vara med på vår resa att gå från störst till bäst, vänta inte med att skicka din ansökan då intervjuer sker löpande.

Urvalet kommer att ske löpande varför vi önskar att få in din ansökan snarast möjligt. Önskvärd placeringsort är Stockholm, Göteborg, Malmö eller Förslöv.

Vi avböjer samtliga erbjudanden om annonsering eller rekryteringshjälp. 

Vi erbjuder:

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av jobb
Kontor / Administration , Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej