Inaktiv platsannons

Group Accountant till The Swedish Club i Göteborg

Om tjänsten


The Swedish Club etablerades 1872 och är idag ett av de ledande marina försäkringsbolagen inom internationell sjöfart. Bolaget erbjuder en portfölj av marina försäkringar specifikt för redare och befraktare. Huvudkontoret ligger i Göteborg och lokala kontor finns i strategiska sjöfartscentra som Piraeus, Hong Kong, Tokyo, Oslo och London. The Swedish Club har idag ca 100 medarbetare och drivs som ett ömsesidigt försäkringsbolag som ägs av sina medlemmar. Mer information hittar du på www.swedishclub.com

Vi söker nu en erfaren redovisningsekonom med erfarenhet av koncernredovisning som vill fortsätta att utvecklas hos oss!

Arbetsuppgifter 
I din roll som Group Accountant kommer du att arbeta med koncernredovisning och i enlighet med de nya rapporteringskrav som kommer ställas. Det är en bred roll och du kommer även att agera som operativ projektledare och vara sammanhållande för IFRS 17. Andra arbetsuppgifter är samman­ställning av konkurrentinformation, rapportering till olika externa parter och att arbeta med utvecklingsfrågor. Du är även delaktig i vårt boksluts­arbete och ansvarar för att bokföra och stämma av ett antal konton. Detta är till delar en ny roll hos oss och det finns möjlighet att vara med och forma den själv. 

Du kommer att arbeta på vår ekonomiavdelning med nio medarbetare och i din roll rapporterar du direkt till CFO. Vårt kontor finns i mycket trevliga lokaler centralt i Göteborg. 

Vem är du?
Vi ser att du är civilekonom eller motsvarande och har flera års erfarenhet av arbete med kvalificerad redovisning, gärna från ett medelstort eller större bolag. Du har även kunskap inom koncernred­o­visning och god vana av att läsa regelverk. Vidare har du mycket goda kunskaper i Excel och har du tidigare arbetat i vårt affärssystem Unit4 (en uppgradering av Agresso) är det självfallet meriterande. Då rollen innefattar flera internationella kontaktytor, både internt och externt, är goda kunskaper i engelska en förutsättning och har du arbetat i en internationell miljö tidigare är det ett stort plus. Positivt är även tidigare erfarenhet av försäkringsbranschen eller en bakgrund inom revision.

Som person är du självgående, proaktiv och trygg, du är van att driva ditt eget arbete framåt på ett strukturerat sätt. Du är ansvarsfull och noggrann samt tycker om ordning och reda. I ditt arbete är du såväl regelorienterad som utvecklingsinriktad och mån om att komma i mål med saker. Du har lätt för att kommunicera med andra och ser dig som en lagspelare. Är du även en prestigelös person som trivs att arbeta med varierande arbetsuppgifter av såväl mer operativ som mer kvalificerad karaktär är du den vi söker! 

Vår företagskultur bygger på våra medarbetares samarbete, engagemang och proaktivitet. Vi erbjuder dig en arbetsplats med bra personalpolitik och fina förmåner i en professionell miljö.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Ekonomi / Juridik | Deltidsjobb