Inaktiv platsannons

Driven Controller med sinne för business i Kristianstad

Om tjänsten


Till vår kund letar vi efter en erfaren controller till ett uppdrag i Kristianstad. Tjänsten är ett längre konsultuppdrag, på minst 6 månader, med tillträde omgående. Resor inom Sverige kan förekomma.

Din huvudsakliga fokus som controller hos vår kund är att identifiera och arbeta med de förbättringsåtgärder som krävs för att nå de uppsatta målen. Företaget befinner sig i en expansiv fas och det ligger stora förväntningar på rollen. Du kommer att vara VD’s högra hand och bollplank. Du rapporterar även direkt till VD samt till koncernens ekonomichef och sitter med i bolagets ledningsgrupp.  Sammanfattningsvis utgör du en central roll för att utveckla bolagets ekonomiska styrning och strategiska planering. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Följa upp resultat och investeringar samt analysera och bevaka lönsamheten
  • Arbeta med företagets interna effektivitet och förbättringsåtgärder
  • Återkommande arbete med budget, prognos och uppföljning
  • Bokslut och rapportering
  • Löpande dialog och avstämningar med linjechefer samt projektledare

 
Bakgrund och kvalifikationer
Vi ser att du är civilekonom och har cirka 7-10 års erfaren från controllerrollen. Du sätter dig snabbt in i nya arbetsuppgifter och har god kunskap i redovisning. Det är även viktigt att du tidigare arbetat projektbaserat och är van att löpande redovisa och följa upp projekt, gärna inom en producerande industri. Du har en god kunskap i affärssysystem vilken du kan bidra med i din roll då kunden just nu går igenom ett byte av detta. Du arbetar obehindrat i Excel och behärskar svenska i tal och skrift. Körkort är ett krav. 

Personlighet
Du är en positiv och öppen person som drivs av att arbeta med förändringar. Du trivs i en operativ roll med strategiska inslag och har lätt för att skapa kontakter inom organisationen. Med hjälp av ditt rådgivande förhållningssätt och en god analytisk förmåga skapar du förståelse och engagemang i organisationen. Självklart har du affären i fokus och kan på ett pedagogiskt sätt med hjälp av siffrorna kommunicera nya möjligheter och driva projekt framåt. 

Ansök
Låter detta som ett uppdrag för dig? Skicka gärna in din ansökan omgående då vi arbetar med löpande urval. Har du några frågor om tjänsten eller processen är du varmt välkommen att kontakta Charlotta Jerleke på 076-647 16 23. 

Konsult hos SJR
Du drivs av att utvecklas och inspireras av nya utmaningar och miljöer. Du har en förmåga och känsla för att verka i olika verksamheter och grupper. Vi arbetar i nära samarbete med dig och är lyhörda för dina önskade utmaningar. Tillsammans med vårt goda renommé och varumärke samt med våra framgångsrika kunder kan vi matcha rätt uppdrag för dig och stödja dig i din önskade karriär.

Om företaget
SJR in Scandinavia (SJR) är ett av Sveriges ledande rekryterings- och konsultföretag och har sedan 1993 byggt upp ett brett kontaktnät i näringslivet inom denna sektor. Personlig service och kvalitet är utmärkande för SJR. Vi är idag ca 550 anställda och har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Helsingborg. Vår främsta resurs är vår personal och vår vision är att vara förstahandsvalet för ekonomer som vill byta arbete och för företag som behöver personalresurser inom Ekonomi och Bank & Finans. SJR är noterat på First North. Vi hjälper våra kunder att tillsätta tjänster på chef-, specialist- och assistentnivå. SJR arbetar med uppdrag till privata näringslivet, myndigheter och statliga bolag.

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Kristianstad
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej