Inaktiv platsannons

Systemingenjör, integration av elektrooptiska sensorer i Gripen i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Sektionen Elektro-optiska system arbetar med integration av dagens och framtidens elektro-optiska system. På sektionen är vi ca 16 medarbetare och vi är en del av området Taktiska System med ca 200 medarbetare som utvecklar funktioner inom teknikområdena kommunikation och datalänkar, målinmätning, elektronisk krigsföring, spaning och beslutsstöd. Vi ansvarar för några av flygplanets sensorer som används till målmätning och spaning. 

Vi behöver nu förstärkning av dig som vill vara med i utvecklingen tillsammans med oss av Gripens elektrooptiska system. Du kommer få jobba med spännande arbetsuppgifter i en grupp där vi fokuserar på sammarbete och att lära oss av varandra. 

Din framtida utmaning

Som systemingenjör får du arbeta med integration av elektrooptiska sensorer och utveckling av funktioner i Gripen. Du får arbeta i ett av våra multifunktionella team som täcker hela kedjan i utveckling av ett delsystem. I rollen ingår att arbeta med krav, systemutveckling, verifiering i simulatorer och stöttning till flygprov. För att lösa uppgiften har vi tillgång till flera verktyg, testriggar och provflygplan.

Rollen kan med fördel kombineras med att jobba med mjukvaruutveckling om rätt bakgrund och intresse finns.

Allt eftersom du utvecklas i rollen finns möjlighet att jobba med hur systemet används av brukare/kund för spaningsuppgifter och hur flygplanet samverkar med olika marksystem för att lösa denna uppgift.

För att få en så bra start som möjligt anpassar vi din introduktion till dina tidigare erfarenheter och du får en handledare som hjälper dig i din nya roll.

Den du är idag

Vi söker dig som samarbetar med andra och inspireras av detta och som tycker om kommunikation med medarbetare, kunder, brukare och leverantörer. Du är en person med intresse för funktions- och systemutveckling och tycker om problemlösning och sätter dig gärna in i nya verktyg och arbetssätt.

För att trivas hos oss vill vi att du drivs och motiveras av att utveckla dig inom vårt teknikområde.

För att lyckas i denna roll tror vi att du är högskole-/civilingenjör eller liknande, alternativt innehar motsvarande kunskaper förvärvade om systemutveckling på annat sätt. Vi är ute efter både sig som är nyexaminerad och dig som kanske har några eller flera års arbetsliverfarenhet. Vidare förutsätter vi att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och på engelska.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Passar du in på ovanstående profil? Skicka in din ansökan redan idag! Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)