Inaktiv platsannons

Vill du skapa underhållsmetoder i 3D? Då är det här något för dig! i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Sektionen ILS (Integrated Logistics Support) är en central funktion som arbetar med Saab Aeronautics samtliga produkcter, både militära och civila, som exempelvis Gripen och obemannade farkoster. Sektionen ansvarar för teknikområdena Availability and Maintainability samt Maintenance Product Design. Arbetet inom sektionen bedrivs i nära samarbete med andra avdelningar inom till exempel konstruktion, flygprov och certifiering. Vi arbetar nära kunder och myndigheter samt svenska och internationella partners. Arbetet sker i våra produktprojekt under hela produktlivscykeln från koncept till certifiering och drift för att säkerställa driftsäkerhetsegenskaper inom samtliga faser.

Din framtida utmaning

Inom Gripen E används den senaste metodiken för att skapa metoder för drift och underhåll av flygplan. Arbetet tar avstamp i 3D-modeller från konstruktion. Baserat på dessa beskrivs och visualiseras, i 3D, steg för steg hur de specifika underhållsåtgärderna ska genomföras av tekniker, tex hur man byter en viss apparat. Du kommer ingå i ett team där var och en ansvarar för beredningen av olika delar av flygplanet. Arbetet är även socialt då du kommer ha täta kontakter med konstruktörer, systemexperter, flygplanstekniker m.fl.
Du kommer att vara en viktig spelare i att optimera metoder och skapa förutsättningar för våra kunder att ha ett lågt ”logistic footprint” för Gripensystemet.

Den du är idag

Vi söker dig som tycker om att arbeta med hela system, analysera och se samband. Du har en god förmåga att samarbeta med andra, starta och styra aktiviteter, fatta egna beslut och ta egna initiativ i ditt arbete. Du visar också en hög integritet i ditt arbete och är duktig på att kommunicera med din omgivning. Vi kommer att värdesätta din vilja att bidra med nya tankar och idéer i arbetet med att utveckla våra arbetssätt.

Du bör ha en utbildning som högskoleingenjör med några års erfarenhet från utvecklingsarbete eller ha arbetat med ILS-frågor. Det är meriterande om du har erfarenhet från flygområdet, underhållsmetoder och/eller minimierad ”logistics footprint”. Det är ett plus med egen erfarenhet av reparation och underhåll samt erfarenhet av arbetssätt och verktyg för modellbaserad design av mekanik och installationer.

Merparten av vår dokumentation är på engelska så du behöver behärska det engelska språket i både tal och skrift. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och kräver därför svenskt medborgarskap. Placeringsort är Linköping.

Urvalsarbetet sker löpande och kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka därför in din ansökan redan idag!

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Kontakta gärna rekryteringsansvarig om du har några frågor eller funderingar kring tjänsten. Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)