Inaktiv platsannons

30 hp - Modularisering och Utvärderingskriterier av fordonselsystemet i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Examensarbete är ett utmärkt sätt att få närmare kontakt med Scania och bygga relationer för framtiden. Många av dagens medarbetare började Scaniakarriären med sitt examensarbete.

Bakgrund
Scania är välkänt för modulariseringen av produkterna lastbilar bussar och motorer. Modulariseringen syftar till att ge största möjliga kundvariabilitet i produkterna med minimalt antal artiklar, givet definierade kundapplikationer. Modulariseringskonceptet härstammar från det mekaniska konstruktionsarbetet och i och med att alltmer elektronik introduceras i fordonen blir behovet av att effektivt modularisera elsystemet större och större. Elektriskt realiserade funktioner har dock delvis fler och andra gränssnitt som kan modulariseras. Det pågår en del forskning i närliggande ämnen, men förhållandevis lite är systematiserat kring elsystem.

Mål
Syftet med examensarbetet är att bidra till förståelsen av vad modularisering innebär i elsystemdomänen.

Uppdragsbeskrivning
Examensarbetet består dels i att undersöka vilka gränssnitt i elsystemet som lämpar sig bäst för modularisering, dels föreslå nya eller modifierade kriterier eller mätetal för utvärdering av modulariseringen av elsystemet i dess olika dimensioner.

Utbildning/linje/inriktning

Ange utbildning, linje eller inriktning: civilingenjör/högskoleingenjör

Antal studerande: 1 eller 2.

Startdatum för ex-jobbet: Efter överenskommelse

Beräknad tidsåtgång: 3-6 månader

Kontaktpersoner och handledare
Johan Svahn, Technical Manager Functional Architechture 08-553 83175,

Publicerad den

18-06-2019

Extra information

Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis