Inaktiv platsannons

Objektledare/delprojektledare Connected & Autonomous Systems i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du vara med och leda projekt inom Scanias framtidsområde, Autonomous Transport Solutions, ATS? 

Då har du möjligheten här på gruppen Project Management and Demo & Pilot Support. Du kommer arbeta med det senaste inom framtidens transportsystem där målet är att göra fordonen helt autonoma. Avdelningen Connected & Autonomous Systems har bildats för att stärka Scanias position inom områdena uppkopplade och autonoma fordon. Inom avdelningen bedrivs forskning, förutveckling, konceptutveckling samt industrialisering av funktioner som bidrar till hållbara transportlösningar. 

Till gruppen Project Management and Demo & Pilot support söker vi nu en driven person med stort teknikintresse och förmåga att leda andra. Tjänsten innebär att du ska leda ett, eller flera, objekt/delprojekt. Dessa objekt/delprojekt består av både mjukvara och hårdvara och ingår som en del i ett större projekt som syftar till fortsätta behålla Scanias premiumstämpel. 

Dina uppgifter
Din initiala uppgift är att leda ett eller flera, objekt/delprojekt i industrialiseringsfasen där slutmålet är att funktionen/artiklarna ska produktionssätts och komma ut på marknaden. 

Din uppgift är att arbeta övergripande och att leda objekt/delprojekt och dess projektteam mot det gemensamma målet och satta deadlines. Du är en sammanhållande kraft för teamet, håller i tidsplaneringen och tydliggör den samt gör prioriteringar där det behövs. Du sätter ramar för arbetssätt och leder teamet för att nå målen, motiverar och följer upp. Det är du som representerar objektet/delprojektet i olika forum, rapporterar status och eskalerar vid behov. 

Arbetet är tvärfunktionellt och sker i nära samarbete med projektledarna på projektkontoret, med deltagarna i delprojektet, övriga R&D samt inköp, marknad, produktion samt leverantörer. 

Då gruppen även projektleder objekt/delprojekt i konceptutveckling är detta ett möjligt nästa steg i din utveckling. Genom att vara med från början kommer du även ha goda möjligheter att påverka din egen utveckling inom kompetensområdet. 

Avdelningen är under uppbyggnad och det finns stora möjligheter att påverka och forma hur den ska bedrivas. Denna roll kommer att vara avgörande för hur gränssnitt mellan de agila utvecklingsteamen och traditionell projektledning sker på ett effektivt sätt. 

Din profil
Vi söker dig som lockas av att arbeta i en dynamisk miljö, som ser möjligheter där andra ser hinder och som har förmåga att leda projektet mot uppsatta mål samt vidareutveckla våra arbetssätt. Detta ställer krav på att du både har förmågan att se helheten men även att du är flexibel och beredd att ställa om när förutsättningarna förändras. 

Som person är du engagerad, initiativrik med ett gott självförtroende. Du är strukturerad och kan hålla ett högt tempo när det behövs. Du nyttjar effektivt både din samt andras kunskap och erfarenheter, och vågar ta dig an utmaningar i alla former. Du är utåtriktad och har en god förmåga att utveckla och upprätthålla ett brett kontaktnät på alla nivåer samt en ledare, van att driva avancerade projekt mot uppsatta mål. 

Du är civilingenjör eller motsvarande och har erfarenhet av produktutveckling och ledarskap. Du kommunicerar flytande på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Erfarenheter från mjukvaruutveckling samt agila arbetssätt är meriterande. Gärna från fordonsindustrin.

För ytterligare information
Kontakta gärna Nina Fröidh, gruppchef 070-393 23 97 

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej