Inaktiv platsannons

Teknikinformatör till Scanias förarinformation i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vi är en del av Vehicle Service Information. Vår avdelning levererar information och tjänster som får servicemarknaden att snurra. Vi kravställer reparerbarhet, skriver handböcker, utvecklar system och skapar reservdelskatalogen. För att hantera Scanias breda specprogram och kontinuerliga förbättringar arbetar vi nära den moduluppbyggda produkten och konstruktionsstrukturerna och försöker skapa datadriven information. För närvarande arbetar vi med flera stora interna utvecklingsprojekt för att bli ännu bättre på att informationsförsörja världens bästa fordon. 
 

Dina arbetsuppgifter

 Föraren är den mest centrala personen i ett transportuppdrag. För att transporten skall bli säker, effektiv och miljömässigt sund behöver föraren veta hur fordonet fungerar och få bra stöd om något oväntat inträffar. På vår grupp stöttar vi föraren med information i form av text och bild i förarhandboken och olika förartjänster. Som teknikinformatör hos oss följer du fordonens tekniska utveckling och sätter dig in i hur nyheter och förändringar påverkar föraren. Du skriver topicbaserat i en XML-miljö och arbetar tätt med många andra kollegor, till exempel systemägare, tekniker och illustratörer.
Förarinformationen på Scania är mitt uppe i ett stort skifte där vi ställer om mycket av vår information för att fungera i både handböcker och tjänster. Du kommer vara en aktiv del av detta förändringsarbete och få se helt nya tjänster och samarbeten växa fram. 

 

Din profil

 – Du har en eftergymnasial utbildning. Du är idag teknikinformatör med erfarenheter från tekniska produkter eller en tekniskt bevandrad person med stark språkkänsla.
Meriterande är alltid kunskap om Scania och våra produkter.
Du behöver vara tydligt självgående, vara beredd att ta ansvar på alla nivåer från övergripande strategi, till detalj i leverans och vara bekväm med att prioritera. Hos YSEU ingår du i ett team av fem medarbetare och konsulter som arbetar med teknikinformation. På avdelningen finns fler teknikinformatörer, språkvårdare, terminologer och illustratörer som tillsammans tar ansvar för kvalité och utveckling av vår teknikinformation. 

 

Ytterligare information

 Kontakta gärna gruppchef Pontus Åström YSEU,  08-553 863 71

 

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej