Inaktiv platsannons

30hp – Förbättrad viktvisning för luftfjädring i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Ingress
Examensarbete är ett utmärkt sätt att få närmare kontakt med Scania och bygga relationer för framtiden. Många av dagens medarbetare började Scaniakarriären med sitt examensarbete.

Bakgrund
På fordon med luftfjädring är det möjligt att erhålla viktinformation genom att via tryckgivare i luftbälgarna konvertera aktuellt tryck till en motsvarande vikt. Detta görs via förenklingar av luftbälgarnas karaktäristik och noggrannheten på vikten beror på en rad faktorer som t.ex. hysteres, bälghöjd, tolerans, etc. Hur kan nuvarande metod förbättras samtidigt som antalet parametrar för att beskriva hur trycket skall konverteras och styrenhetens processorlast minimeras?

Mål
Hitta en optimerad strategi för parameterstruktur, beräkning och kontroll av luftfjädringens viktvisningsfunktionalitet.

Uppdragsbeskrivning
Uppdraget är att kartlägga faktorer som påverkar noggrannheten på viktvisningen och hitta en förbättrad strategi för hur vikter beräknas och vilka parametrar som är nödvändiga att ta i beaktande för så hög noggrannhet som möjligt utan att öka processorlast eller antal parametrar för mycket.

Utbildning/linje/inriktning
Ange utbildning, linje eller inriktning: Elektro/data/mekatronik eller motsvarande
Antal studerande: 1-2 st
Startdatum för ex-jobbet: 2018-09-03
Beräknad tidsåtgång: 20 veckor

Kontaktpersoner och handledare
Henrik Svensson, Utvecklingsingenjör, , 08-553 505 25

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej