Inaktiv platsannons

Vi söker javautvecklare som vill bygga Scanias framtida serviceverktyg i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Digitaliseringsbehovet för våra verkstäder är väldigt stort och det pågår just nu väldigt många spännande initiativ hos oss. För att kunna serva våra verkstäder med korrekt information på ett snabbt och smidigt sätt håller vi på och transformerar våra produkter och tjänster till microservice-orienterad arkitektur som ligger i molnet. Vi har just påbörjat ett utmanande teknikskifte för Scanias servicemarknad. Vi bygger en ny generation av ett mjukvarubaserat serviceverktyg, som används dagligen av mer än 15 000 mekaniker runt om i hela världen, med state-of-the-art teknologi.

Vi bygger en microservice-arkitektur i ett AWS-moln samtidigt som vi skapar en DevOps-kultur i våra agila team.

 Vem söker vi?

Vi söker en utvecklare som är erfaren inom webbutveckling i agila team. Du bör ha flerårig dokumenterad erfarenhet inom flera av följande tekniker: Java, AWS, XML, Docker, Spring Boot, DevOps, GIT, CI/CD, API-design.

Det är meriterande med erfarenhet av microservice-arkitektur och du bör ha en relevant akademisk examen inom datavetenskap, programmering och/eller matematik.

 Läs gärna mer om

Har du den här bakgrunden?

 Vi jobbar i agila team med gemensamt ansvar för alla leveranser och hjälps åt för att nå våra mål. Vår huvudsakliga produkt förser servicemarknadsverktyg med information som behövs för att diagnosticera och uppdatera Scaniafordons elsystem. Ett huvudfokus kommer vara att vidareutveckla den produkten med modern molnbaserad webteknik.

 Är det här du?

  • Bra på att förstå och kommunicera lösningar på övergripande- och detaljnivå
  • Kunnig och intresserad av teknikens framkant inom digitala strategier
  • Vara förtrogen med mönster och koncept inom mjukvaruutveckling
  • Analytisk och intresserad av systemering och modern mjukvaruutveckling
  • Driven, gillar utmaningar och kommer gärna med nya kreativa lösningar
  • Kvalitetsmedveten och samarbetsvillig

 Ta reda på mer!

Tjänsten är placerad i Södertälje och är en tillsvidareanställning.

Kontaktpersoner

Åsa Ångman (gruppchef), , 08-553 858 62

Göran Öberg (senior utvecklare), , 08-553 723 62

Anders Stefansson (senior utvecklare), , 08-553 521 39

 

 

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Ansök via vår hemsida: senast den 31/5-18

Jobbid: 20180178 .

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej