Inaktiv platsannons

Business Developers till IT4IT Management, Scania CV AB i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Vill du vara en del av ett framåtdrivande team där du får utveckla dig själv och andra? Hjälp Scania att effektivisera och kvalitetssäkra i den nya digitala världen.

IT4IT Management har till uppgift att utveckla och implementera processer och verktyg som kvalitetssäkrar och effektiviserar våra IT-tjänsteleveranser.

Du kommer att vara en viktig medarbetare inom gruppen Process management som har ett globalt ansvar för processerna Transition Planning & Support, Change-, Knowledge-, Configuration-, Incident and Problem Management.

I sektionens totala erbjudande ingår förutom processerna även stöd för Monitoring, Availability, IT stöd för processerna.

Samtliga processer syftar till att säkra kvalitet och effektivitet inom IT samt att samla och dela information om de applikationer, servrar och andra produkter som bygger Scanias IT-miljö. Verksamhetsområdet genomgår ständig utveckling och för närvarande står vi inför nya utmaningar med att vidareutveckla våra processer och verktygsstöd i samarbete med vår interna IT-verksamhet samt med VW.

Din uppgift

Din uppgift blir att implementera och coacha IT-verksamheten i sektionens totala erbjudande dvs processer, IT-lösningar, information etc. och vidmakthålla kvalitet för att kontinuerligt skapa värde för IT på Scania. En intern ”Business/Management konsult” arbetar för att säkerställa leveranskvalitet, IT-säkerhet och uptime av Scania IT’s systemlösningar.

Vi söker tre Business Developers, vilka kommer tillhöra en stark och framåtsträvande organisation i ständig utveckling där utmaningarna inom området ger dig möjlighet till stor personlig utveckling och ge dig en unik bredd.

Din profil

Du har en relevant högskoleutbildning inom IT alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Din kommunikationsförmåga är god såväl skriftligt som muntligt, både på svenska och engelska. Meriterande är erfarenhet av IT Service Management och agila arbetssätt.

Som person är du en utpräglad lagspelare som är positiv, utåtriktad, driven och resultatinriktad. Med det sagt, är det även av stor betydelse att du är självgående och med stort självförtroende kan guida och coacha IT-verksamheten till högre effektivitet.

Du har en positiv inställning och ser möjligheter där andra ser hinder. Vidare är intresserad av människor och har lätt för att bygga relationer.

Vi tror att du har jobbat några år inom IT, har/haft ledande befattningar samt förstår sambanden mellan kultur/beteende och IT. Erfarenhet från projektledning, chefsbefattningar, ledningsarbete och förändringsledning är starkt meriterande. 

Vi erbjuder

Förutom spännande karriär- och utvecklingsmöjligheter erbjuder vi Scanias anställda en konkurrenskraftig lön och andra förmåner till exempel företagsbil, prestationsbonus, pensionsplan, flexibel arbetstid, lunch till nedsatt pris och mycket mer.

Ort

Scanias huvudkontor ligger mindre än 40 km söder om Stockholm. Det är lättillgängligt med regionala tåg, pendeltåg, buss eller bil. Scanias egen busslinje, Scania Job Express, går från Stockholm direkt till Scania i Södertälje.

Publicerad den

16-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej