Inaktiv platsannons

Expert för Elektriska Installationer, North Europe i Solna

Om tjänsten

Expert för Elektriska Installationer, North Europe sökes till Siemens AB.                             

Följ med på vår resa in i framtiden # FutureMakers # Siemens!

Bli del av en öppen och dynamisk arbetsplats där professionell och personlig utveckling står högt på agendan. Genom att göra hållbara energilösningar mer kostnadseffektiva, utveckla ny teknik för framtidens smarta industri och elektrifiera person- och godstransporter gör vi verklighet av vår vision om en hållbar värld.

Inom Building Technologies skapar vi trygga, säkra och energieffektiva fastigheter för våra kunder.

Vi söker en person med lång erfarenhet som installationsexpert/samordnare för elektriska installationer, gärna med bakgrund inom Automation. Det är meriterande om du är senior. Din uppgift är att stötta organisationen i förberedelser och utförande av projekt med hög komplexitet och volym för ett så kostnadseffektivt utförande som möjligt. I rollen ansvarar du för säkerställande och värdering  av de uppgifter vi får in gällande installation och utförande samt att uppnå en optimering av respektive projekt.

Det är därför viktigt att vi säkerställer att underlagen från våra leverantörer är väldokumenterade så att vi kan värdera inkommande anbud baserat på nyckeltal och erfarenhet. Rollen innebär aktiv support till anbudsteam och projektledare genom tydlig kostnadsoptimering, utvecklad effektivitet och kvalitet i projekten.

Utmaningen

  • Fokus kommer ligga på större projekt med hög kommersiell eller teknisk komplexitet.
  • Fokus kommer omfatta träffsäkerhet och projektmarginal för projekt som har hög andel elinstallation.
  • Våra åtaganden omfattar konstruktion och installation av automationssystem såväl som installation inom brand och säkerhet (video och passersystem m.m.). Rollen kräver erfarenhet inom såväl svagström som kraftinstallation.
  • Du rapporterar till Head of Solution & Service Portfolio System House på Zone North vilket omfattar norra Europa.
  • Du kommer samarbeta med lokala Area Managers, anbudschefer, försäljningschefer, projektchefer, kvalitet och inköp i aktuella projektteam. Samarbete med leverantörer samt tekniska experter inom såväl Zonen som Europa är en del av del dagliga arbetet.
  • Du är ett viktigt stöd för den lokala organisationen i såväl anbuds- och försäljningsfasen som i projektgenomförandefasen.

Din roll är att säkerställa:          

  • Att projektet (tekniskt och kommersiellt) är tillräckligt bedömt i anbudet baserat på kontrakt och kravställning på strategi för utförande.
  • Support i koordinering och bedömning av installationspriser från underleverantörer tillsammans med anbudschef
  • Fullständig involvering av inköpsfunktion med tydliga mål och förväntningar relaterat till underleverantörskontrakt baserat på tidigare erfarenheter och marknadskunskap
  • Du ska vara ett stöd i utförandefasen genom uppföljning och rådgivning kring utförande av installation i utvalda projekt för att säkerställa hög kvalitet, tidsramar och förväntade projektmarginaler.
  • Du ska jobba med långsiktig kompetensuppbyggnad i samtliga Areas när det gäller att identifiera och välja installationspartners. Ett nära samarbete med inköpsfunktioner gällande existerande partners och leverantörer. Bidra med erfarenhet inom Building Technologies Europa och dess nätverk gällande elektriska installationer i våra projekt.
  • Du ska vara konsultativ för interna inköpsfunktioner samt utveckla relationer med leverantörer.

Vem är du?

  • Vi söker dig som har erfarenhet och bakgrund från installationssidan, gärna med expertis inom automationsområdet och installationssamordning.
  • Elbehörighet är meriterande
  • B-körkort krävs för att kunna ta sig till våra kunders anläggningar
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, i både skrift och tal är ett krav.

Om Siemens
Tillsammans är vi ca 351 000 nyfikna och kompetenta personer i världen som jobbar med att utveckla framtiden. Du kan vara en av dem. Se mer på Siemens.se

Tveka inte - ansök idag via siemens.se/jobb refnr 295435 och senast den 3 juni. För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Mats Karlsson +46 70 8718711 eller för frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Carina Häggquist på 08-728 15 97.

För kontakt med facklig representant maila

I denna rekrytering undanber vi oss alla samtal rörande annonsering och rekryteringsstöd.

Requisition ID: 295435
Organization: Building Technologies
Career Level: not defined
Full time only

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej