Inaktiv platsannons

Vi behöver dig som volontär i vår besöksverksamhet för äldre! i Karlskrona

Röda Korset,... Du kan hjälpa någon bara genom att finnas där och vara dig själv. Det är fantastiskt givande och positivt för dig att göra skillnad i en annan människas liv. Att någon kommer på besök varje vecka betyder så mycket när...

Om tjänsten

Röda Korset, Karlskrona

Du kan hjälpa någon bara genom att finnas där och vara dig själv. Det är fantastiskt givande och positivt för dig att göra skillnad i en annan människas liv. Att någon kommer på besök varje vecka betyder så mycket när alla vännerna är borta och barnen bor långt iväg.

Besöksverksamheten har bedrivits av Karlskrona Rödakorskrets sedan 1982. År 2004 startade vi projektet "Aktiverad Besöksverksamhet", med tidigare besöksverksamhet som bas. Tack vare våra frivilliga har det gått mycket bra och vi är nu många som gör medmänskliga och sociala insatser, ofta i samarbete med Karlskrona kommun.

Det finns olika uppdrag inom vår besöks- och anhörigstödsverksamhet.

Du kan:

  • Besöka äldre i särskilt boende eller i eget boende
  • Bli frivillig i kommunens träffpunkter för äldre
  • Bli frivillig i anhörigstödsgrupper eller för vårt anhörigcafé
  • Engagera dig i Läskraft – högläsning för dementa äldre
  • Hålla i egna aktiviteter i särskilda boenden, t ex Läsecirkel, Trivselgrupp eller Bingo

Varmt välkommen att skicka in en ansökan. Ange gärna vad du vill engagera dig för i din intresseanmälan eller vilka uppdrag du vill veta mer om innan du engagerar dig!

När och var ska uppdraget genomföras: 
Det finns flera olika uppdrag att välja mellan. Ofta handlar det om att göra något varje eller varannan vecka. Självklart kan du ta ledigt när det behövs. Det här ska kännas bra och tillföra något också till dig. Att göra besök hos en enskild människa är ett ansvarsfullt uppdrag och du får allt det stöd som behövs.
Specifika önskemål eller information: 
Du bör ha en social kompetens, ett intresse för äldre människor och en humanitär inställning till alla människor. Som frivillig erbjuds du utbildning i rödakorskunskap och utbildning om demens. Dessutom anordnas regelbundna sammankomster för frivilliga och äldre.
Minimiåtagande: 
Du kan börja med engångsuppdrag och känna dig för.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Karlskrona
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Karlskrona | Volontärarbete