Inaktiv platsannons

Administrativ medmänniska i Uppsala

Röda Korset,... Fylla i blanketter. Läsa och förstå brev från till exempel: Försäkringskassan, kommunen, Skatteverket och skolan. Söka information på Internet. Guida rätt om annan hjälp behövs. Detta är något av vad du som volontär i...

Om tjänsten

Röda Korset, Uppsala

Fylla i blanketter. Läsa och förstå brev från till exempel: Försäkringskassan, kommunen, Skatteverket och skolan. Söka information på Internet. Guida rätt om annan hjälp behövs. Detta är något av vad du som volontär i Blankettgruppen hjälper till med. Vår målgrupp är nyanlända och syftet är att ge individen kunskaper och färdigheter så att ökad självständighet uppnås. Verksamheten bygger på att det är drop in och ni är alltid flera volontärer på plats.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Tisdagar klockan 14.00-16.00 i Röda Korsets lokal, Trädgårdsgatan 16 C Uppsala
Specifika önskemål eller information: 
Uppdraget passar dig som är utåtriktad och tycker om att träffa nya människor. Du behöver ha viss kännedom om samhällsfunktioner och gilla att hålla på med administrativa uppgifter. Om du pratar till exempel arabiska, tigrinja eller persiska är det en merit. Vi har också möjlighet att använda tolk vid behov.
Minimiåtagande: 
Minst tre gånger i månaden, två timmar per gång ,enligt schema.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Uppsala | Volontärarbete