Inaktiv platsannons

Mentorer sökes! i Kalmar

Röda Korset,... Mentor till Mentor är ett samarbete mellan Röda korset och Kalmar kommun där syftet är att främja nyanländas bekantskap med svensk kultur och vardag. Att vara mentor ska i första hand vara en rolig upplevelse och en m...

Om tjänsten

Röda Korset, Kalmarkretsen

Mentor till Mentor är ett samarbete mellan Röda korset och Kalmar kommun där syftet är att främja nyanländas bekantskap med svensk kultur och vardag. Att vara mentor ska i första hand vara en rolig upplevelse och en möjlighet att bekanta sig med andra kulturer! Det är ett utbyte mellan individer och/eller familjer där den nyanlända får en ökad möjlighet till etablering och delaktighet i samhället medan den svensktalande mentorn får nya perspektiv och kunskap om andra kulturer. Vi försöker matcha individer med gemensamma intressen och vad ni sedan gör tillsammans väljer ni själva!

Alla som är över 18 år kan bli mentor! Vi matchar kvinna-kvinna, man-man eller så kan du välja om du vill bli mentor tillsammans med din familj eller vänner och tillsammans bjuda in en nyanländ i er vardag. Vi förväntar oss av våra mentorer att visa intresse för andra kulturer och har förståelse för att alla är olika, fast ändå lika.

Låter detta intressant? Skicka in en intresseanmälan! Kanske kan detta leda till en ny vänskap.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Uppdraget är på 4 månader och tanken är att man ska träffas en gång i veckan, därefter är vår förhoppning att detta ska leda till en vänskap vidare.
Specifika önskemål eller information: 
Ingen särskild utbildning eller erfarenhet krävs, bara ett glatt humör och engagemang!
Minimiåtagande: 
-

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Kalmar
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Kalmar | Volontärarbete