Inaktiv platsannons

Engagera dig i samhälls- och miljöfrågor i Kenya i Stockholm

Om tjänsten

Om projektet
Kyeni Community Peace Initiative är ett projekt som har visionen att stärka och utveckla ett mer hållbart samhälle. Deras mål är att involvera alla i samhället för att upprätthålla en förståelse för hållbarhet och gemenskap.

Uppgifter för volontären
Volontärutbytet kommer bestå av varierande uppgifter som att exempelvis arbeta och delta i samhällets miljögrupp, stötta undervisningen på Kyeni Primary School. Samt att arbeta och delta i det lokala hälsocentret, organisera sportevenemang för den lokala sportgruppen samt diskutera tillsammans med studenter och lärare på Kyeni High School hur man ska upprätthålla en harmonisk tillvaro. Andra aktiviteter som du som volontär också kan engagera dig i är olika miljöfrämjande projekt för att arbeta fram ett mer hållbart samhälle.

Plats
Projektet ligger i samhället Kyeni i Kitui regionen i östra Kenya.

Boende och mat
Som volontär bor du hos en värdfamilj vars elektricitet kommer från solcellsenergi. Mat tillagar volontärerna själva.

Fritid
Den mesta tiden av er fritid kommer ni spendera genom att få umgås och komma i kontakt med lokala invånare. Som volontär kommer du också ha möjlighet att ta dig runt för att se mer av området du är i och kanske göra en utflykt till sevärdheter på andra platser!

När?
Det finns två alternativ för typ av volontärutbyte för detta projekt:

  • Mellanlångt utbyte på 1-4 månader
  • Långt utbyte på 6-12 månader

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt volontärutbyte ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, på vårt kontor i Stockholm. Denna förberedelse ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när du åker iväg som volontär, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, kulturkrockar, normer och globala maktstrukturer. Detta är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att lära dig mer om PeaceWorks vision och perspektiv på volontärutbyten.

Samarbetspartners
Organisationen i Kenya heter Kyeni Community Peace Initiative. Denna organisation har i sin tur kontakten med detta projekt som du kan välja att åka till.

Du som volontär har tryggheten att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisation i Japan, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av någon från Kyeni Community Peace Initiative när du kommer fram till Kenya.

Försäkring
En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din volontärvistelse.

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du som volontär måste ordna med själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Räkna ut kostnaden för ditt projekt här: 

Publicerad den

24-07-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Stockholms län | Volontärarbete

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis