Inaktiv platsannons

Arbeta med samhällsutveckling på Kenyas landsbygd i Stockholm

Om... En lokal organisation har startat detta projekt som dels jobbar med djurhållning och stöd för lokala skolor i staden Maralal, men även med utbildningsinsatser för att stärka lokalsamhället och människors hälsa. Stort fokus...

Om tjänsten

Om projektet

En lokal organisation har startat detta projekt som dels jobbar med djurhållning och stöd för lokala skolor i staden Maralal, men även med utbildningsinsatser för att stärka lokalsamhället och människors hälsa. Stort fokus ligger på att öka medvetenheten i en rad viktiga frågor, till exempel försörjning, hälsa och kost, förebyggande av katastrofer och insatser vid akuta situationer, fred, rättvisa och ledarskap, genusfrågor, HIV/AIDS samt miljöfrågor. Detta arbetar man med genom olika typer av uppsökande och mobiliserande program. Staden med omnejd bebos till stor del av nomadiska ursprungsfolk som flyttar en eller några gånger per år.

Uppgifter för volontären

Som volontär kommer du att få stötta personalen i deras arbete med de utåtriktade satsningarna som syftar till att öka medvetenheten i samhället kring ovannämnda frågor. Uppgifterna kommer att variera mellan administrativa sysslor på kontoret och uppgifter ute i samhället som till exempel familjebesök.

Du som volontär bör ha god datorvana samt vara flexibel och öppen för en ny miljö. Egna initiativ uppmuntras och det finns möjlighet att inrikta dina uppgifter på det du är mest intresserad av.

Plats
Projektet ligger i Maralal i Samburu County.  Detta är ett ganska torrt område i ett naturreservat för bland annat zebror, elefanter, lejon, bufflar och giraffer.

Boende och mat
Du bor på projektet tillsammans med andra volontärer och/eller personal på projektet. Oftast får du ett eget rum med antingen delat eller privat badrum. Du äter frukost, middag och lunch på projektet med andra volontärer och/eller personalen.

Fritid
Som volontär tillbringar du veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området du är i och kanske göra en utflykt. Oftast är man som volontär också ledig på nationella helgdagar. Det finns även möjligheter att resa runt i landet innan eller efter din vistelse. Då kan du till exempel besöka Nairobi nationalpark, Samburu naturresarvat, välbevarade Lambu Island med en av landets äldsta och bäst bevarade städer, eller besöka stränderna i Malindi.

När?
På det här projektet kan du vara från 1 månad upp till 12 månader, projektstart är första måndagen i varje månad.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt volontärutbyte ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, antingen på vårt kontor i Stockholm eller i Malmö. Denna förberedelsekurs ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg som volontär, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, normer och globala maktstrukturer. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska veta hur PeaceWorks vision och perspektiv på volontärutbyten ser ut.

Samarbetspartners
PeaceWorks samarbetspartner i Kenya har i sin tur kontakt med de olika projekt som du kan välja att åka till, däribland detta. Därmed har du som volontär tryggheten i att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisationen i Kenya, samt en handledare på projektet. Du blir även upphämtad av den mottagande organisationen när du kommer fram.

Försäkring
En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din volontärvistelse.

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du som volontär måste ordna med själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

 

Publicerad den

24-07-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Volontärarbete

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis