Hjälp till med språkundervisning på en skola i Nepal i Stockholm

Om... Det här projektet är på en skola i ett nepalesiskt samhälle i Chitwan District. Det lokala samhället har gått samman för att finansiera lärarnas löner och annat som behövs för att skolan ska kunna drivas. Skolan har ungefär...

Om tjänsten

Om projektet
Det här projektet är på en skola i ett nepalesiskt samhälle i Chitwan District. Det lokala samhället har gått samman för att finansiera lärarnas löner och annat som behövs för att skolan ska kunna drivas. Skolan har ungefär 80 elever i yngre åldrar. Syftet med projektet är att skapa en engelskspråkig miljö där eleverna har en möjlighet att utveckla sina språkkunskaper både i tal och skrift. Eleverna studerar också andra ämnen som till exempel matematik, naturkunskap och samhällsvetenskap.

Uppgifter
Dina uppgifter som deltagare på det här projektet kommer framförallt innefatta att stötta engelskundervisningen för eleverna. Du kommer också vara med och organisera och hålla i olika aktiviteter som till exempel målning, sport, dans, lekar eller musik. Samtal och diskussioner med eleverna om bl.a. samhällsfrågor är också någonting som du som deltagare kan vara med och organisera. Alla aktiviteter hålls på engelska för att eleverna ska få använda det engelska språket så mycket som möjligt. Du måste vara minst 20 år för att delta i projektet. Det är också viktigt att du har goda engelskkunskaper, samt att du är kreativ, pålitlig och engagerad i elevernas lärande.

Plats
Skolan ligger i Chitwan District, nio kilometer utanför distriktets största stad Narayangarh. Katmandu, Nepals huvudstad, ligger ca 15 mil öster om skolan.

Boende och mat
Som projektdeltagare bor du hos en värdfamilj. Du äter normalt sett dina måltider tillsammans med familjen.

Fritid
Som deltagare tillbringar du veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området du är i och kanske göra en utflykt till sevärdheter utanför staden! Oftast är du också ledig på nationella helgdagar. Det finns dessutom möjligheter att resa runt i landet innan eller efter din projektvistelse. Då kan du till exempelvis besöka Lumbini, känd för att vara Buddhas födelseplats och för sina fantastiska tempel, hit vallfärdar också mängder av buddistiska pilgrimer för att finna lugnet. För naturälskare finns de ett flertal vandringsleder, alltifrån de högt belägna lederna vid Gokyo Lakes med utsikt över Mt Everest, eller lederna vid Langtang som tar dig genom Nepals grönområden och spirande djurliv.

När?
Det finns två alternativ för typ av internationellt utbyte för detta projekt:

  • Mellanlångt utbyte på 1-4 månader: projektstart första måndagen varje månad.
  • Långt utbyte på 6-12 månader: projektstart januari/februari, alternativt augusti/september.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt projekt ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag på vårt kontor i Stockholm. Denna förberedelse ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg på projekt, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, normer och globala maktstrukturer. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att veta hur PeaceWorks vision och perspektiv på internationella utbyten ser ut.

Samarbetspartners
Organisationen i Nepal heter RCDP-Nepal. Denna organisation har i sin tur kontakten med detta projekt som du kan välja att åka till.
Du har tryggheten att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisation i Nepal, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av RCDP-Nepal när du kommer fram.

Försäkring
En sjukdoms- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din projektvistelse. 

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du ordnar med själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Räkna ut kostnaden för ditt projekt här: 

Publicerad den

20-08-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Stockholms län | Volontärarbete

Ansök direkt

Dela jobbannonsen