Volontära på en ideell organisation i Stockholm

Om... Volontära på en ideell och partipolitiskt oberoende organisation som arbetar med att involvera unga människor med eller utan tidigare erfarenhet inom områdena utbildning, kultur, ekologi, historiebevarande och...

Om tjänsten


Om projektet
Volontära på en ideell och partipolitiskt oberoende organisation som arbetar med att involvera unga människor med eller utan tidigare erfarenhet inom områdena utbildning, kultur, ekologi, historiebevarande och funktionsvariatoner. Målet för organisationens arbete är att bidra till en mer jämlik utveckling och att motverka sociala orättvisor i Moldavien. Några av projekten de arbetar med är volontärutbyten både inom landet och internationellt, organisering av internationella work camps i Moldavien och att utveckling av utbildningsmaterial i form av workshops, seminarier och andra träningstillfällen.

Uppgifter för volontären
Som volontär bistår du med hjälp till organisationens personal. Bland annat får du hjälpa till med informationsåterkoppling via mail och telefon, att sköta korrespondensen med partners, sammanställa data och rapporter, planera och genomföra internationella seminarier och workshops och göra research kring frågor angående volontärverksamhet och ungdomsfrågor. Du får också hjälpa till att uppdatera hemsidan, skriva nyhetsbrev och sammanställa artiklar i samband med detta, samordna med partners och projekt för internationella volontärutbyten. Volontären önskas vara kreativ och motiverad att arbeta i en dynamisk och internationellt präglad atmosfär. Du bör också vara flitig, tillförlitlig och villig att lära dig något av de lokala språken. Meriterande är god kunskap i PC och Office-paketet.

Plats
Projektet ligger i en förort till Moldaviens huvudstad Chisinau. Staden räknas som ekonomiskt, kulturellt, vetenskapligt och administrativt centrum för landet och är med sina 700 000 invånare Moldaviens största stad. Chisinau har tack vare sina många välskötta grönområden kallats ”den grönaste staden i Europa”.

Boende och mat
Volontärer på detta projekt har olika alternativ för boende, vilket du får avgörs av dina önskemål och tillgänglighet. Alternativen som finns är följande:

  • Rum i värdfamilj.
  • Delat rum med 2-6 volontärer utanför projektet.
    Volontären får mat i sin värdfamilj.

Fritid
Som volontär spenderas veckodagarna på projektet men helgerna är ofta lediga, så passa på att utforska området och sevärdheter i staden och utanför. Huvudstaden Chisinau har som sagt mycket fina parker att se och det finns även kyrkor och muséer att besöka och caféer och butiker för shopping. Även utanför Chisinau finns ett vackert landskap på landsbygden med solrosfält, berg och vingårdar, och det finns även kloster att besöka. Tänk på att landsvägarna kan vara i dåligt skick så se till att åka med en erfaren förare på utflykterna och håll hastighetsbegränsningar!

När?
Till det här projektet kan du åka på ett mellanlångt utbyte på 1-4 månader, projektstart är första måndagen varje månad.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt volontärutbyte ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, antingen på vårt kontor i Stockholm eller i Malmö. Denna förberedelsedag ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg som volontär, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, kulturkrockar, normer och globala maktstrukturer. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att veta hur PeaceWorks vision och perspektiv på volontärutbyten ser ut.

Samarbetspartners
PeaceWorks samarbetspartner i Moldavien är organisationen ADVIT Moldova (Association for Development, Voluntary Service and Information for Youth). Organisationen har i sin tur kontakten med de olika projekt som du kan välja att åka till, däribland detta projekt. I och med detta har du som volontär tryggheten i att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisationen i Moldavien, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av ADVIT Moldova när du kommer fram.

Försäkring
En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din volontärvistelse.

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du som volontär måste ordna själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Övrig information
För alla volontärer som åker till Moldavien ingår en språkkurs i ryska eller rumänska i priset för volontärutbytet. Volontären ska ha med sig sängkläder och handduk till projektet. Även information om ens hemland, såsom bilder, böcker eller recept samt eventuella små presenter till projektet kan vara en uppskattad gest.

Publicerad den

15-07-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Stockholms län | Volontärarbete

Ansök direkt

Dela jobbannonsen