Undervisa i engelska på landsbygden i Stockholm

Om... Tanken med projektet är att erbjuda barn från det närliggande området möjligheten att få en utbildning i engelska, teater, datakunskap samt olika sporter. Projektet tar en mycket låg avgift per månad, och den inkluderar även...

Om tjänsten

Om projektet
Tanken med projektet är att erbjuda barn från det närliggande området möjligheten att få en utbildning i engelska, teater, datakunskap samt olika sporter. Projektet tar en mycket låg avgift per månad, och den inkluderar även mat för barnen. Projektet öppnade 2011 och är en del av ett nationellt initiativ för att förbättra utbildningsnivån i områden som är ekonomiskt och socialt utsatta.  Just nu har projektet cirka 50 elever men ett arbete pågår hela tiden för att nå ut till fler barn i närliggande områden.

Uppgifter
Du som åker till detta projekt kan få vara med på alla olika aktiviteter som anordnas, men kommer kanske framförallt hjälpa till med undervisning. Du stöttar då läraren som håller i klassen, och behöver inte själva ansvara för en hel skolklass. Framförallt uppskattas hjälp vid undervisning i engelska!
Det är viktigt att du som vill till på detta projekt tycker om att arbeta med barn och är bekväm med att leka och stötta dem i sitt skolarbete. Det är också bra om ansökande är flexibla, kan arbeta proaktivt och vara villig att hoppa in och hjälpa till där det behövs! Grundläggande nivå i spanska är ett krav.

Plats
Projektet ligger på landsbygden ungefär en timme utanför Quito, huvudstaden i Ecuador. Området heter Arenal och ligger nära Valley Tumbaco.

Boende och mat
På detta projekt bor du hos en värdfamilj. Oftast får du ett eget rum med antingen delat eller privat badrum. Du äter normalt sett de tre måltiderna tillsammans med familjen, men i vissa fall erbjuds lunch på projektet istället för hos familjen.

Fritid
Du tillbringar veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området du är i och kanske göra en utflykt till sevärdheter utanför staden! Oftast är du också ledig på nationella helgdagar. Det finns även möjligheter att resa runt i landet innan eller efter din projekttid. Det är viktigt att kommunicera med värdfamiljen samt handledare på projektet om eventuella resor.

När?
Det finns två alternativ för längd på detta projekt:

  • Mellanlångt utbyte på 1-4 månader: projektstart första måndagen varje månad.
  • Långt utbyte på 6-12 månader: projektstart januari/februari, alternativt augusti/september.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt internationella projekt ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, på vårt kontor i Stockholm. Denna förberedelse ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, praktiska tips, globala maktstrukturer och syftet med ett internationellt projekt. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska förstå PeaceWorks vision kring internationella projekt.

Samarbetspartners
Organisationen i Ecuador heter VASE. Denna organisation har i sin tur kontakten med detta projekt som du kan välja att åka till.
Du har tryggheten i att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisation i Ecuador, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av någon från VASE när du kommer fram till Quito.

Försäkring
En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din projekttid.

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du måste ordna själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Publicerad den

15-07-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Stockholms län | Volontärarbete

Ansök direkt

Dela jobbannonsen