Hjälp till med undervisningen på en högstadieskola i Stockholm

Om... Skolan ligger i distriktet Dong Anh, vilket är ett låginkomstområde i Hanoi. Där jobbar de med att Undervisa i engelska på högstadieskolor för att ge barnen i området möjlighet att få en utförlig skolgång med fokus på att...

Om tjänsten

Om projektet
Skolan ligger i distriktet Dong Anh, vilket är ett låginkomstområde i Hanoi. Där jobbar de med att Undervisa i engelska på högstadieskolor för att ge barnen i området möjlighet att få en utförlig skolgång med fokus på att eleverna ska lära sig engelska ordentligt. Skolan har ca. 150 elever i åldrarna 11-15 och är uppdelade i klasser om 30 elever. Även om skolan är privat, riktar den sig mot den lokala befolkningen som generellt har låg inkomst, och tar ut en avgift som är proportionerlig till föräldrarnas inkomst. Skoldagarna pågår 8.30 -16.10 med två timmars lunchrast.

Uppgifter 
På detta projekt kommer du att jobba framförallt med engelska undervisningen. De första 25 minuterna av engelska lektionerna, vilka är 45 minuter, hålls av den ordinarie läraren, och under denna tid förväntas du hjälpa eleverna med uttal, lärarens övningar och att hålla ordning i klassen. De sista 15 minuterna är öppna för dig att leda som du vill med egna övningar, lekar och uppgifter, medan den ordinarie läraren sitter i bakgrunden och hjälper eleverna när de behöver assistans. Engelska undervisning och undervisningsmaterial kommer att vara annorlunda än vad du kanske är van vid, så det är viktigt att du går in med ett öppet sinne och påhittighet!

Plats
Skolan ligger i Dong Anh, utanför huvudstaden Hanoi.

Boende och mat
Du kommer att bo i en sovsal som delas med andra personer. Levnadsvillkoren är som vanlig vietnamesisk standard med separat badrum och enkelsäng med madrass. Mat kommer att ges vid boendet. Maten som serveras kommer att mestadels bestå av enkla lokala rätter och du kan behöva hjälpa till med matlagningen.

Fritid
Du tillbringar veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området du är i och kanske göra en utflykt till sevärdheter utanför staden! Oftast är du också ledig på nationella helgdagar. Det finns även möjligheter att resa runt i landet innan eller efter din projekttid. Det är viktigt att kommunicera med värdfamiljen samt handledare på projektet om eventuella resor.

När?
Det finns två alternativ för längd på detta projekt:

  • Mellanlångt utbyte på 1-4 månader: projektstart första måndagen varje månad.
  • Långt utbyte på 6-12 månader: projektstart januari/februari, alternativt augusti/ september.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt internationella projekt ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, på vårt kontor i Stockholm. Denna förberedelse ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, praktiska tips, globala maktstrukturer och syftet med ett internationellt projekt. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska förstå PeaceWorks vision kring internationella projekt

Samarbetspartners
Organisationen i Vietnam heter Volunteers for Peace Vietnam. Denna organisation har i sin tur kontakten med detta projekt som du kan välja att åka till.
Du har tryggheten att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisation i Vietnam, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av Volunteers for Peace Vietnam när du kommer fram.

Försäkring
En sjukdoms- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din projekttid. 

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du måste ordna med själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Publicerad den

15-07-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Stockholms län | Volontärarbete

Ansök direkt

Dela jobbannonsen