Stötta utsatta familjer i Stockholm

Om... Projektet arbetar med familjer i utsatta situationer. Målet är att återförena barn och ungdomar med sina familjer, efter att de av olika anledningar har spenderat en tid ifrån sina familjer. På området finns boende för barn...

Om tjänsten

Om projektet
Projektet arbetar med familjer i utsatta situationer. Målet är att återförena barn och ungdomar med sina familjer, efter att de av olika anledningar har spenderat en tid ifrån sina familjer. På området finns boende för barn och ungdomar och för unga mödrar och deras barn. Projektet driver också en förskola för yngre barn och ett center där lite äldre barn och ungdomar kan komma och få hjälp med läxor och delta i olika aktiviteter.

Uppgifter för volontären
Som volontär på det här projektet deltar du i och hjälper till med de dagliga sysslorna. Det kan innefatta att ta barnen och ungdomarna till skolan, hjälpa till med till exempel städning eller matlagning, eller att hjälpa barnen och ungdomarna med läxor. För att vara volontär här måste du ha grundläggande kunskaper i italienska.

Plats
Det ligger i Casciago, en small stad med 4000 invånare. Det är omgivet av Alperna, och Casciago sjön.

Boende och mat
På det här projektet bor du i ett privat rum i ett hus på området, kök och badrum delas med andra volontärer. Du får all mat av projektet, men du måste tillaga den själv.

Fritid
Som volontär tillbringar du veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området du är i och kanske göra en utflykt till sevärdheter utanför staden. Oftast är man som volontär också ledig på nationella helgdagar. Det är viktigt att kommunicera med värdfamiljen samt handledare på projektet om eventuella resor.

När?
Det finns två alternativ för typ av volontärutbyte för detta projekt:

  • Mellanlångt utbyte på 1-4 månader: projektstart första måndagen varje månad.
  • Långt utbyte på 6-12 månader: projektstart januari/februari, alternativt augusti/september.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt volontärutbyte ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, antingen på vårt kontor i Stockholm eller i Malmö. Denna förberedelse ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg som volontär, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, praktiska tips samt syftet med ett utbyte och globala maktstrukturer. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska förstå PeaceWorks vision kring våra internationella projekt.

Samarbetspartners
Organisationen i Italien heter AFSAI. Denna organisation har i sin tur kontakten med detta projekt som du kan välja att åka till.
Du som volontär har tryggheten att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisation i Italien, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av någon från AFSAI när du kommer fram till Roma.

Försäkring
En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din volontärvistelse.

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du som volontär måste ordna med själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Publicerad den

15-07-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Stockholms län | Volontärarbete

Ansök direkt

Dela jobbannonsen