Hjälp till på center för ungdomar med funktionsvariationer i Stockholm

Om... Projektet utgår från en ideell organisation som grundades 1995 och som arbetar med vård av barn och ungdomar med psykiska funktionsvariationer. Under ledning av professor Nguyen Tai Thu, är centret ett dotterbolag till...

Om tjänsten

Om projektet
Projektet utgår från en ideell organisation som grundades 1995 och som arbetar med vård av barn och ungdomar med psykiska funktionsvariationer. Under ledning av professor Nguyen Tai Thu, är centret ett dotterbolag till Vietnam Relief Association som riktar sig till barn med olika funktionsvariationer, och har sammanlagt nästan 70 anställda som tar hand om cirka 240 barn i åldern 1-16 år. Bland personalen finns lärare, psykologer, sjuksköterskor, läkare och sjukgymnaster. De jobbar med aktiviteter som bidrar till att ge ökade möjligheter för barnen att få en utbildning, och att känna sig inkluderade i det lokala samhället. I synnerhet strävar Morning Star Center för att ge stöd till de barn som lider Downs syndrom, autism eller cerebral pares. Centret har börjat erbjuda vissa yrkesinriktade och yrkesförberedande kurser för tonåringar. Kurserna bidra till att öka barnens självständighet, samt deras möjlighet att bli inskrivna på exempelvis universitetet. Syftet med programmet är att tillsammans med volontärer erbjuda omsorg till barnen genom utbildning och andra aktiviteter.

Uppgifter
I allmänhet är arbetet ganska utmanande och det krävs att en har tåalmpd och är aktiv på detta projekt. Du kan bland annat hjälpa till med vården av autistiska barn, leka med barnen, städa och hålla efter, hjälpa barnen med olika aktiviteter och undervisning i estetiska ämnen och att organisera spel och andra fritidsaktiviteter. Morning Star söker personer som är minst 18 år. På detta projekt kan en ta egna initiativ och vara kreativ. Det är meriterande om du har erfarenhet inom medicinskt arbete eller funktionsvariationer, men det är absolut inget krav.

Plats
Centret ligger i Thanh Xuan District i Hanoi, nära Ha Dong-distriktet. Det är en 30 minuters bussresa från stadens centrum.

Boende och mat
Volontärer kommer att bo i ett boende som delas med andra volontärer. Levnadsvillkoren är vietnamesisk standard med separat badrum, enkelsäng med madrass. Mat kommer att tillhandahållas på centret eller så kan volontärer äta ute. Måltiderna kommer att bestå av mestadels lokala rätter.

Fritid

Du tillbringar veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området du är i och kanske göra en utflykt till sevärdheter utanför staden! Oftast är du också ledig på nationella helgdagar. Det finns även möjligheter att resa runt i landet innan eller efter din projekttid. Det är viktigt att kommunicera med värdfamiljen samt handledare på projektet om eventuella resor.

När?
Det finns två alternativ för längd på detta projekt:

  • Mellanlångt utbyte på 1-4 månader: projektstart första måndagen varje månad.
  • Långt utbyte på 6-12 månader: projektstart januari/februari, alternativt augusti/ september.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt internationella projekt ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, på vårt kontor i Stockholm. Denna förberedelse ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, praktiska tips, globala maktstrukturer och syftet med ett internationellt projekt. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska förstå PeaceWorks vision kring internationella projekt.

Samarbetspartners
Organisationen i Vietnam heter Volunteers for Peace Vietnam. Den har kontakt med detta projekt som du kan välja att åka till. Du har tryggheten i att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisation i Vietnam, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av Volunteers for Peace Vietnam när du kommer fram.

Försäkring
En sjukdoms- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din projekttid. 

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du måste ordna med själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

 

Publicerad den

25-03-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Stockholms län | Volontärarbete

Ansök direkt

Dela jobbannonsen