Inaktiv platsannons

Undervisa på en grundskola i Stockholm

Om tjänsten

Om projektet
Skolan grundades som en del av ett kyrkprojekt genom Deeper Life Ministries. Den erbjuder undervisning för årskurs 1-7. Cirka 500 barn som kommer från familjer i de omgivande områdena går på skolan som är privat. Skolan undervisar studenter i en mängd olika ämnen, bland annat kiswahili, engelska, matematik, vetenskap, historia, geografi, etik, yrkeskompetens, och religion. Alla lektioner är skolan ges på engelska. Skolan erbjuder en säker och väl strukturerad miljö där barnen kan lära sig ämnena utförligt. 

Uppgifter för volontären
Volontärer kommer att bidra till två huvudområden: förbättring av muntlig engelska genom stöd i undervisning för årskurs 1-6, samt genom att hjälpa till att lära ut matematik och naturvetenskap till samma årskull. Volontärer som är intresserade kan hjälpa de studenter som kämpar mest med engelskan efter skoltid. 
För att vara volontär på projektet måste man var minst 18 år och ha kunskaper i engelska, tidigare undervisningserfarenhet är ett plus men inget krav.

Plats
Skolan ligger i Sinza, en av Dar es Salaams stadsdelar. Det är nära till stadens centrum, ca. en 20 minuters bilresa. Internet är tillgängligt i området via internetkaféer. Temperaturen varierar från 23 till 27 grader med normalt hög luftfuktighet. 

Boende och mat
Volontärer på detta projekt bor hos en värdfamilj. Oftast får du ett eget rum med antingen delat eller privat badrum. Du äter normalt sett de tre måltiderna tillsammans med familjen, men i vissa fall erbjuds lunch på projektet istället för hos familjen. 

Fritid
Som volontär tillbringar du veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området du är i och kanske göra en utflykt till sevärdheter utanför staden! Oftast är man som volontär också ledig på nationella helgdagar. Det finns även möjligheter att resa runt i landet innan eller efter din volontärvistelse. I Tanzania finns ett fantastiskt djur och naturliv, här hittar du bland annat Afrikas högsta berg, Mount Kilimanjaro, och Afrikas största sjö, Lake Victoria. Utöver dessa hittar du även nationalparken Serengeti som är känd för dess rika djurliv med elefanter, lejon och bufflar. Om du har en längre ledighet eller planerar att vara i landet innan eller efter projektperioden kan man även besöka ön Zanzibar och dess långa vackra stränder, eller den historiska staden Stone Town som finns med på UNESCO:s världsarvslista.

När?
Det finns två alternativ för typ av volontärutbyte för detta projekt:

  • Mellanlångt utbyte på 1-4 månader: projektstart första måndagen varje månad.
  • Långt utbyte på 6-12 månader: projektstart januari/februari, alternativt augusti/september.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt volontärutbyte ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, antingen på vårt kontor i Stockholm eller i Malmö. Denna förberedelsedag ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg som volontär, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, kulturkrockar, normer och globala maktstrukturer. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att veta hur PeaceWorks vision och perspektiv på volontärutbyten ser ut.

Samarbetspartners
Organisationen i Tanzania heter United Planet Tanzania. Denna organisation har i sin tur kontakten med detta projekt som du kan välja att åka till.
Du som volontär har tryggheten att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisation i Tanzania, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av United Planet Tanzania när du kommer fram.

Försäkring
En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din volontärvistelse. 

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du som volontär måste ordna själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.


Publicerad den

24-07-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Stockholms län | Volontärarbete

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis