Inaktiv platsannons

Stötta ungdomar med mentala funktionsvariationer i Stockholm

Om tjänsten

Om projektet
Organisationen startades 1995 av Linda Ngido, och registrerades som en NGO 1998. Den inrättades i syfte att hjälpa barn och ungdomar med olika mentala funktionsvariationer. Målet är att förbättra livskvaliteten för barn och ungdomar och samtidigt skapa ökad medvetenhet om mentala funktionsvariationer 
bland föräldrar och lokalbefolkningen. Vissa ungdomar och barn bor på centret, men de flesta av dem bor hemma. Organisation får sina intäkter genom att sälja grödor och hemgjorda produkter. Andra finansieringskällor är donationer från vänner, samt tillfällig finansiering från internationella välgörenhetsstiftelser. Organisationen har som mål att bli självförsörjande, och arbetar med ett antal inkomstgenererande projekt. För närvarande gör barnen kort till försäljning. 

Uppgifter för volontären
Det finns en tidsplan för aktiviteter varje dag inklusive gruppaktiviteter så som trädgårdsarbete, konsthantverk, musik, och städning. Volontärer kan följa med till skolan med de barn som går grundskolan, eller stanna vid anläggningen för att hjälpa till med aktiviteter för barn som inte kan gå i skolan. Volontärer uppmuntras även att utveckla sin egna volontäruppgifter utifrån sina styrkor och kompetensområden. Eftersom organisationen drivs helt av frivilliga så uppmuntras och uppskattas alla typer av kunskaper, idéer och förbättringar som volontären kan erbjuda organisationen. 
Barnen är entusiastiska och älskar att delta i musik, drama, modevisningar, etc. som inrättats av internationella volontärer under fritiden. Exempel på aktiviteter för volontären är undervisning i engelska och naturvetenskap, hjälpa till med läxor, anordna fritidsaktiviteter, arbeta i trädgården och hushållsarbeten. 

Plats
Projektet ligger i Morogoro, Tanzania.

Boende och mat
Volontärer på detta projekt bor hos en värdfamilj. Oftast får du ett eget rum med antingen delat eller privat badrum. Du äter normalt sett de tre måltiderna tillsammans med familjen, men i vissa fall erbjuds lunch på projektet istället för hos familjen.

Fritid
Som volontär tillbringar du veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området du är i och kanske göra en utflykt till sevärdheter utanför staden! Oftast är man som volontär också ledig på nationella helgdagar. Det finns även möjligheter att resa runt i landet innan eller efter din volontärvistelse. I Tanzania finns ett fantastiskt djur och naturliv, här hittar du bland annat Afrikas högsta berg, Mount Kilimanjaro, och Afrikas största sjö, Lake Victoria. Utöver dessa hittar du även nationalparken Serengeti som är känd för dess rika djurliv med elefanter, lejon och bufflar. Om du har en längre ledighet eller planerar att vara i landet innan eller efter projektperioden kan man även besöka ön Zanzibar och dess långa vackra stränder, eller den historiska staden Stone Town som finns med på UNESCO:s världsarvslista. 

När?
Till det här projektet kan du åka på ett mellanlångt utbyte på 1-4 månader, projektstart är första måndagen varje månad.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt volontärutbyte ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, antingen på vårt kontor i Stockholm eller i Malmö. Denna förberedelsedag ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg som volontär, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, kulturkrockar, normer och globala maktstrukturer. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att veta hur PeaceWorks vision och perspektiv på volontärutbyten ser ut.

Samarbetspartners
Organisationen i Tanzania heter United Planet Tanzania och denna organisation har i sin tur kontakten med detta projekt som du kan välja att åka till.
Du som volontär har tryggheten att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisation i Tanzania, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av United Planet Tanzania när du kommer fram.

Försäkring
En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din volontärvistelse. 

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du som volontär måste ordna själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Publicerad den

27-02-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Stockholms län | Volontärarbete

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis