Hjälp till och håll aktiviteter för barn i Stockholm

Om... Projektet riktar sig till barn och unga mellan 6-15 år. Projektet har uppmärksammat att det finns ett stort problem med att barn och unga i området leker och träffas på platser som är hälsofarliga, såsom på vägar och längs...

Om tjänsten

Om projektet
Projektet riktar sig till barn och unga mellan 6-15 år. Projektet har uppmärksammat att det finns ett stort problem med att barn och unga i området leker och träffas på platser som är hälsofarliga, såsom på vägar och längs med järnvägen. De vill därför erbjuda barn och unga i området spel och fritidsaktiviteter på en säker plats där de kan träffa jämnåriga och få möjlighet till fritidsaktiviteter och personlig utveckling.

Uppgifter
Hos den här organisationen kan man vara med och stötta i de olika aktiviteterna och leda olika workshops för barnen och ungdomarna på projektet. Detta kan till exempel vara musik eller konst, men det kan anpassas efter dina egna erfarenheter och intressen. Du kan också vara med på aktiviteter som att förbereda måltider, hälsa på familjer till barn och ungdomar som deltar i projektet, och följa med på olika utflykter. Du som åker till det här projektet bör vara kreativ, initiativtagande och självständig.

Plats
Projektet ligger i Canoas, i ett område med sociala utmaningar såsom arbetslöshet, social och ekonomisk utsatthet för familjer. Naturen runt omkring Canoas är mycket vacker, liksom det finns mycket att se i de närliggande städerna såsom Porto Alegre eller Novo Hamburgo.

Boende och mat
På detta projekt bor hos en värdfamilj. Oftast får du ett eget rum med antingen delat eller privat badrum. Du äter normalt sett de tre måltiderna tillsammans med familjen, men i vissa fall erbjuds lunch på projektet istället för hos familjen.

Fritid
Du tillbringar veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området du är i och kanske göra en utflykt till sevärdheter utanför staden! Oftast är du också ledig på nationella helgdagar. Det finns även möjligheter att resa runt i landet innan eller efter din projekttid. Det är viktigt att kommunicera med värdfamiljen samt handledare på projektet om eventuella resor.

När?
Det finns två alternativ för längd på detta projekt:

  • Mellanlångt utbyte på 1-4 månader: projektstart första måndagen varje månad.
  • Långt utbyte på 6-12 månader: projektstart januari/februari, alternativt augusti/ september.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt internationella projekt ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, på vårt kontor i Stockholm. Denna förberedelse ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, praktiska tips, globala maktstrukturer och syftet med ett internationellt projekt. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska förstå PeaceWorks vision kring internationella projekt.

Samarbetspartners
Organisationen i Brasilien heter ABIC och denna organisation har i sin tur kontakt med detta projekt som du kan välja att åka till.
Du har tryggheten att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisation i Brasilien, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av någon från ABIC när du kommer fram till Porto Alegre.

Försäkring
En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din projekttid.

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du måste ordna själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Publicerad den

20-08-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Stockholms län | Volontärarbete

Ansök direkt

Dela jobbannonsen