Främja ungdomsengagemang för en bättre framtid! i Stockholm

Om... Projektet arbetar med kampanjer för att öka medvetenheten kring drogmissbruk och brott mot mänskliga rättigheter. Projektet har ett särskilt fokus på ungdomar och syftar till öka ansvarstagande och självständighet....

Om tjänsten

Om projektet
Projektet arbetar med kampanjer för att öka medvetenheten kring drogmissbruk och brott mot mänskliga rättigheter. Projektet har ett särskilt fokus på ungdomar och syftar till öka ansvarstagande och självständighet. Tillsammans med ungdomarna kommer du att bemöta utmaningar och försöka hitta lösningar på de problem som finns i samhället idag.

Organisationen driver lite olika typer av projekt till exempel, energiprojektet som syftar till att erbjuda rena energiprodukter och tjänster samtidigt som det ökar sysselsättningsmöjligheterna för utsatta grupper. Det finns beteendeförändrings- och kommunikationsprojekt i gymnasieskolor och på universitet, där de föreläser om självmedvetenhet, kontroll, reproduktiv hälsa, HIV/AIDS, familjeplanering, hälsoundervisning, drogmissbruk, relationer, hur man kan nå sina drömmar genom utbildning och beteendeförändring. ”The eye project” arbetar med unga arbetslösa i staden genom att erbjuda utbildning i entreprenörskap där de lär sig hur man driver ett hållbart lokalt företag.

Uppgifter för volontären
Volontärer kommer att arbeta med att utöka och fortsätta främja olika ungdomsevenemang i samhället. Exempelvis kan volontärarbetet innefatta samordning och arbete tillsammans med lokala ungdomar och skapa workshops med ämnen som spänner från HIV/AIDS, sexuell reproduktiv hälsa, och anställbarhet. Som volontär kan du också vara med och organisera lokala evenemang inom hälsa, miljö, sport för att involvera och nå ut till samhället i stort. Dessa evenemang kan sker ofta i samband med dagar som exempelvis internationella kvinnodagen.

För att delta i detta projekt måste man vara minst 18 år, ha förmåga att läsa och skriva på engelska. Vara flexibel och lätt kunna ta sig in i nya sammanhang. Vara öppen för att arbeta med riktlinjer för organisationen samt landets lagar och förordningar

Plats
Projektet ligger i Arusha som är beläget i nordöstra Tanzania. Arusha ligger i nära anslutning till flera nationalparker, bland annat finns Arusha nationalpark Momella, Shared Serengeti nationalpark och Ngorongoro Conservation Area. 

Boende och mat
Volontärer på detta projekt bor hos en värdfamilj. Oftast får du ett eget rum med antingen delat eller privat badrum. Du äter normalt sett de tre måltiderna tillsammans med familjen, men i vissa fall erbjuds lunch på projektet istället för hos familjen.

Fritid
Som volontär tillbringar du veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området du är i och kanske göra en utflykt till sevärdheter utanför staden! Oftast är man som volontär också ledig på nationella helgdagar. Det finns även möjligheter att resa runt i landet innan eller efter din volontärvistelse.

När?
Till det här projektet kan du åka på ett mellanlångt utbyte på 1-4 månader, projektstart är första måndagen varje månad.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt volontärutbyte ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, antingen på vårt kontor i Stockholm eller i Malmö. Denna förberedelsedag ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg som volontär, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, normer och globala maktstrukturer. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att veta hur PeaceWorks vision och perspektiv på volontärutbyten ser ut.

Samarbetspartners
Organisationen i Tanzania heter United Planet Tanzania. Denna organisation har kontakt med detta projekt som du kan välja att åka till.
Du har som volontär tryggheten att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisation i Tanzania, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av United Planet Tanzania när du kommer fram.

Försäkring
En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din volontärvistelse.

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du som volontär måste ordna själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.


Publicerad den

18-03-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Stockholms län | Volontärarbete

Ansök direkt

Dela jobbannonsen