Stötta barn med synnedsättningar i Stockholm

Om... Projektets syfte är att ge barn med synnedsättningar och koncentrationssvårigheter möjlighet till hjälp och stöd. Det genom praktiskt och utbildningsmässigt stöd, rehabilitering och arbete för integrering av barnen i skolan....

Om tjänsten


Om projektet
Projektets syfte är att ge barn med synnedsättningar och koncentrationssvårigheter möjlighet till hjälp och stöd. Det genom praktiskt och utbildningsmässigt stöd, rehabilitering och arbete för integrering av barnen i skolan. Projektet transkriberar prov och skoldokument till blindskrift, hjälper barnen med läxläsning och stödundervisning etc.

Uppgifter
På det här projektet kommer du att bistå den ordinarie personalen med att hjälpa barnen att läsa läxor, stödundervisa och stödja barnen i skolan så att de har möjlighet att hänga med i undervisning. Du kommer även att översätta dokument till blindskrift för barnen med synskador. För att kunna delta på detta projekt bör du ha grundläggande kunskaper i franska.

Plats
Projektet ligger i staden Kpalimé, två timmar norr om huvudstaden Lomé.  

Boende och mat
På detta projekt bor du hos en värdfamilj. Oftast får du ett eget rum med antingen delat eller privat badrum. Du äter normalt sett de tre måltiderna tillsammans med familjen, men i vissa fall erbjuds lunch på projektet istället för hos familjen.

Fritid
Du tillbringar veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området du är i och kanske göra en utflykt till sevärdheter utanför staden! Oftast är du också ledig på nationella helgdagar. Det finns även möjligheter att resa runt i landet innan eller efter din projekttid. Det är viktigt att kommunicera med värdfamiljen samt handledare på projektet om eventuella resor.

När?
Det finns två alternativ för längd på detta projekt:

  • Mellanlångt utbyte på 1-4 månader: projektstart första måndagen varje månad.
  • Långt utbyte på 6-12 månader: projektstart januari/februari, alternativt augusti/ september.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt internationella projekt ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, på vårt kontor i Stockholm. Denna förberedelse ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, praktiska tips, globala maktstrukturer och syftet med ett internationellt projekt. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska förstå PeaceWorks vision kring internationella projekt.

 

Samarbetspartners
Organisationen i Togo heter Campagne des Hommes och denna organisation har i sin tur kontakt med detta projekt som du kan välja att åka till.
Du har tryggheten att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisation i Togo, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av Campagne des Hommes när du kommer fram.

Försäkring
En sjukdoms- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din projekttid. 

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du måste ordna med själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

 

Publicerad den

15-07-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Stockholms län | Volontärarbete

Ansök direkt

Dela jobbannonsen