Hjälp till på skola för barn med funktionsvariationer i Stockholm

Om... Den här organisationen arbetar för att skydda barn med funktionsvariationers rättigheter. Organisationen startades av föräldrar till barn med Downs syndrom som ansåg att barnens rättigheter inte uppfylldes så som den ryska...

Om tjänsten

Om projektet
Den här organisationen arbetar för att skydda barn med funktionsvariationers rättigheter. Organisationen startades av föräldrar till barn med Downs syndrom som ansåg att barnens rättigheter inte uppfylldes så som den ryska konstitutionen säger att de ska göras. I Ryssland är det tyvärr endast 10% av alla barn med Downs syndrom som växer upp med sina föräldrar, resten växer upp och får sin utbildning på barnhem. På organisationen finns en förskola och andra aktiviteter för barnen samt seminarier, utbildning och stöd till familjer med barn som har Downs syndrom.

Uppgifter för volontären
På detta projekt är du främst med på förskolan och stöttar personalen i deras dagliga abrete. Där kan du vara med och hjälpa lärarna, leda olika aktiviteter för barnen, hjälpa barnen i deras dagliga sysslor, samt ge stöd specifikt för de barn som har olika funktionsvariationer. Här bör du vara kreativ och tålmodig, samt tycka om att arbeta med barn. Det är även varmt välkommet om du har förkunskaper i ryska.

Plats
Projektet ligger i Samara, den sjätte största staden i Ryssland.

Boende och mat
På detta projekt bor oftast hos en värdfamilj. Oftast får du ett eget rum med antingen delat eller privat badrum. Du äter normalt sett de tre måltiderna tillsammans med familjen, men i vissa fall erbjuds lunch på projektet istället för hos familjen.

Fritid
Som volontär tillbringar du veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området du är i och kanske göra en utflykt till sevärdheter på andra platser! Oftast är man som volontär också ledig på nationella helgdagar. Det finns även möjligheter att resa runt i landet innan eller efter din volontärvistelse. Rikt kulturarv och stor naturlig variation placerar Ryssland bland de mest populära turistmålen i världen. Landet är hem till 23 av Unescos världsarv, vilka du kan försöka besöka under din tid i Ryssland. En annan möjlighet är ett besök i den legendariska staden Sankt Petersburg och i Rysslands huvudstad Moskva.

När?
Det finns två alternativ för typ av volontärutbyte för detta projekt:

  • Mellanlångt utbyte på 1-4 månader: projektstart första måndagen varje månad.
  • Långt utbyte på 6-12 månader: projektstart januari/februari, alternativt augusti/september.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt volontärutbyte ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, antingen på vårt kontor i Stockholm eller i Malmö. Denna förberedelse ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg som volontär, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, kulturkrockar, normer och globala maktstrukturer. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att veta hur PeaceWorks vision och perspektiv på volontärutbyten ser ut.

Samarbetspartners

Organisationen i Ryssland heter LASTOCHKI. Denna organisation har i sin tur kontakten med detta projekt som du kan välja att åka till.
Du som volontär har tryggheten att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisation i Ryssland, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av någon från LASTOCHKI när du kommer fram till Samara.

Försäkring
En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din volontärvistelse.

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du som volontär måste ordna med själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Räkna ut kostnaden för ditt projekt här: 

Publicerad den

25-03-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Stockholms län | Volontärarbete

Ansök direkt

Dela jobbannonsen