Stötta cancerdrabbade familjer i Stockholm

Om... Organisationen arbetar med barn och familjer som på olika sätt blivit påverkade av cancer. De erbjuder ett tillfälligt boende för familjerna och barnen medan de får behandling. Asonic hjälper till med bidragsansökningar, ger...

Om tjänsten

Om projektet
Organisationen arbetar med barn och familjer som på olika sätt blivit påverkade av cancer. De erbjuder ett tillfälligt boende för familjerna och barnen medan de får behandling. Asonic hjälper till med bidragsansökningar, ger stöd till familjerna, och anordnar workshops som att tillverka choklad, zumba-klasser och matlagningsklasser. 

Uppgifter
Den viktigaste uppgiften på detta projekt är att stötta barnen och se till att de känner sig bekväma och välkomna i huset. Det finns därför stora möjligheter att komma med egna initiativ på fritidsaktiviteter och liknande! Det finns även andra sysslor så som att underhålla huset och laga mat, samt att hjälpa till med administrativa sysslor om man vill det. Du har även chansen att utveckla dina färdigheter inom budgetplanering och organisationsutveckling om du är intresserad av dessa områden. Du bör kunna kommunicera på spanska.

Plats
Projektet ligger i Quitos, huvudstaden i Ecuador. Projektet är beläget på Plaza Artigas, i ett administrations- och bostadsområde med bra bussförbindelser, vilket betyder att du enkelt kommer kunna resa runt i staden!

Boende och mat
På detta projekt bor hos en värdfamilj. Oftast får du ett eget rum med antingen delat eller privat badrum. Du äter normalt sett de tre måltiderna tillsammans med familjen, men i vissa fall erbjuds lunch på projektet istället för hos familjen.

Fritid
Du tillbringar veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området du är i och kanske göra en utflykt till sevärdheter utanför staden! Oftast är du också ledig på nationella helgdagar. Det finns även möjligheter att resa runt i landet innan eller efter din projekttid. Det är viktigt att kommunicera med värdfamiljen samt handledare på projektet om eventuella resor.

När?
Det finns två alternativ för längd på detta projekt:

  • Mellanlångt utbyte på 1-4 månader: projektstart första måndagen varje månad.
  • Långt utbyte på 6-12 månader: projektstart januari/februari, alternativt augusti/ september.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt internationella projekt ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, på vårt kontor i Stockholm. Denna förberedelse ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, praktiska tips, globala maktstrukturer och syftet med ett internationellt projekt. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska förstå PeaceWorks vision kring internationella projekt.

Samarbetspartners
Organisationen i Ecuador heter VASE och har kontakt med detta projekt som du kan välja att åka till.
I och med detta nätverk har du tryggheten i att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisation i Ecuador, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av någon från VASE när du kommer fram till Quito.

Försäkring
En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din projekttid.

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du måste ordna själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Publicerad den

25-03-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Stockholms län | Volontärarbete

Ansök direkt

Dela jobbannonsen