Stötta familjer i Tegucigalpa i Stockholm

Om... Projektet erbjuder hälsovård och utbildning till barn och ungdomar som arbetar på den lokala marknaden, gatorna och i slummen i Tegucigalpa och Comayagüela. Målet med projektets arbete är att erbjuda en plats där barn, unga...

Om tjänsten

Om projektet
Projektet erbjuder hälsovård och utbildning till barn och ungdomar som arbetar på den lokala marknaden, gatorna och i slummen i Tegucigalpa och Comayagüela. Målet med projektets arbete är att erbjuda en plats där barn, unga och deras föräldrar kan öka sin kunskap inom flertalet olika områden däribland ungas situation i Honduras, mänskliga rättigheter, HIV/AIDS, droger och våld. Projektets huvudsakliga aktiviteter är att stöttta barn med deras läxor, anordna föreläsningar om hälsa (HIV/AIDS, sexualitet, personlig hälsa etc.). Det anordnas även aktiviteter i form av teater, dans och måleri för barn, ungdomar och deras föräldrar.

Uppgifter
Du kan stödja någon del av projektet och dess program, i enlighet med deras förmågor och intressen. Du kan välja att arbeta med en av de tre målgrupperna: barn, ungdomar (tonåringar) och föräldrar (främst mödrar). Arbetet kan göras både på kontoret genom att hjälpa personalen, hjälpa barn, ungdomar och föräldrar med sina läxor eller arbetsuppgifter, organisera kontoret, eller hjälpa till med projektering, och, i synnerhet, på de marknader (där det mesta av aktiviteterna hålls), med möjlighet till förslag om personliga projekt, naturligtvis relaterade till redan befintlig verksamhet och projektets uppdrag.

Plats
Projektet ligger i Tegucigalpa, huvudstaden i Honduras. Det är idag en mix av en gammal kolonial stad som har utvecklats till en modern huvudstad. Här produceras textil, socker och cigaretter.

Boende och mat
På detta projekt bor du hos en värdfamilj. Oftast får du ett eget rum med antingen delat eller privat badrum. Du äter normalt sett de tre måltiderna tillsammans med familjen, men i vissa fall erbjuds lunch på projektet istället för hos familjen.

Fritid
Du tillbringar veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området du är i och kanske göra en utflykt till sevärdheter utanför staden! Oftast är du också ledig på nationella helgdagar. Det finns även möjligheter att resa runt i landet innan eller efter din projekttid. Det är viktigt att kommunicera med värdfamiljen samt handledare på projektet om eventuella resor.

När?
Långt utbyte på 6-12 månader: projektstart januari/februari. Väljer du att åka på detta utbyte har du stor chans att få del av PeaceWorks Fredsstipendium! På så vis kan du reducera dina kostnader. 

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt internationella projekt ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, på vårt kontor i Stockholm. Denna förberedelse ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, praktiska tips, globala maktstrukturer och syftet med ett internationellt projekt. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska förstå PeaceWorks vision kring internationella projekt.

Samarbetspartners
Organisationen i Honduras heter ICYE-Honduras. den har kontakt med detta projekt som du kan välja att åka till.
Du har tryggheten i att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisation i Honduras, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av ICYE-Honduras när du kommer fram. ICYE organiserar minst två kurser för dig och andra internationella ungdomar under ditt utbyte.

Försäkring
En sjukdoms- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din projekttid. 

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du måste ordna med själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

 

 

Publicerad den

15-07-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Stockholms län | Volontärarbete

Ansök direkt

Dela jobbannonsen