Hjälp till i kampen för ungas hälsa och välmående i Stockholm

Om... Värdorganisationen arbetar, genom innovativa utbildningar och hälsoprogram, med att förbättra hälsa och välmående hos unga i Nigeria. De strävar även efter att verka som initiativtagare till förändring och vara med och p...

Om tjänsten


Om projektet
Värdorganisationen arbetar, genom innovativa utbildningar och hälsoprogram, med att förbättra hälsa och välmående hos unga i Nigeria. De strävar även efter att verka som initiativtagare till förändring och vara med och påverka hälsoläget för unga nigerianer. Genom ett holistiskt arbete med unga, föräldrar, lokala ledare, politiker, ungdomsorganisationer etc. jobbar organisationen för att nå målet att unga människor ska växa upp till självständiga och friska individer. De anordnar utbildningar för medvetenhet om familjeplanering, sexuell hälsa och HIV; utformar och implementerar utbildningsprogram för skolor etc.; håller träningskurser i hur man kan förbättra vårdtjänster för unga samt i barn-föräldrar-kommunikation; samt tillhandahåller support angående ungdomsutbildningar.

Uppgifter för volontären
Som volontär på det här projektet kommer du bland annat att hjälpa till med utförandet av utbildningar i sexuell hälsa på skolor runt om i Lagos förorter och på landsbygden runt staden på platser där värdorganisationen har projekt. Du kommer även att vara med i mobiliseringen av det lokala samfundet för frågor kring ungas hälsa. Du kommer även att få vara med och uppdatera och underhålla den nätbaserade databasen och referensbiblioteket på huvudkontoret.

Plats
Projektet ligger i Nigerias största stad Lagos. 

Boende och mat
På det här projektet bor du i värdfamilj, där du vanligtvis delar sovrum med någon av de andra familjemedlemmarna. Frukost äter du med värdfamiljen, men lunch får du på projektet.  

Fritid
Delar av Nigeria är inte säkert att resa till, i synnerhet de norra delarna, och du bör hålla lite koll på vad Utrikesdepartement säger om läget. Trots det finns fortfarande mycket att upptäcka i detta häftiga land. Den gigantiska staden Lagos ger god inblick i ett Afrika långt bortom mediernas rapportering: en kontinent i rasande snabb förändring och med otrolig växtvärk. Upptäck Lagos musikscen på New Afrika Shrine eller både nutida och traditionell konst på Nike Art Gallery. Du kan också åka utanför Lagos till exempelvis den UNESCO-märkta heliga skogen Osun-Osogbo eller slappna av på någon av kustens bad-resorts.

När?
Till det här projektet kan du åka på ett mellanlångt utbyte på 1-4 månader, projektstart är första måndagen varje månad.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt volontärutbyte ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, för volontärer som ska på långa utbyten en helg, antingen på vårt kontor i Stockholm eller i Malmö. Denna förberedelsedag ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg som volontär, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, kulturkrockar, normer och globala maktstrukturer. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att veta hur PeaceWorks vision och perspektiv på volontärutbyten ser ut.

Samarbetspartners
Organisationen i Nigeria heter ICYE Nigeria och denna organisation har i sin tur kontakten med detta projekt som du kan välja att åka till.
Du som volontär har tryggheten i att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisation i Nigeria, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av ICYE Nigeria när du kommer fram.

Försäkring
En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din volontärvistelse.

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du som volontär måste ordna själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Publicerad den

13-05-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Stockholms län | Volontärarbete

Ansök direkt

Dela jobbannonsen