Stötta en lokal organisation i Stockholm

Om... Den här organisationen strävar efter att bidra till en förbättrad livssituation hos människor, med fokus på barn och unga. Organisationen verkar inom ett antal olika områden med varierande innehåll, bland annat ett program f...

Om tjänsten

Om projektet
Den här organisationen strävar efter att bidra till en förbättrad livssituation hos människor, med fokus på barn och unga. Organisationen verkar inom ett antal olika områden med varierande innehåll, bland annat ett program för att främja hälsa och välmående, sportaktiviteter för unga, utbildning, medicinskt och ekonomiskt stöd för behövande och flera andra sociala projekt.

Uppgifter
På det här projektet kan ditt arbete variera mycket beroende på vilken del av organisationen du engagerar dig i. Du kan komma att hjälpa till på de lokala partnerorganisationerna såsom skolor, barnhem och andra icke-statliga mindre organisationer. Du kan även stötta den lokala personalen på organisationen att utveckla deras sociala medieprofil, skriva rapporter, göra presentationer och arbeta med övrig media. Det finns även andra samhällsinriktade program i området där du kan hjälpa till. Det viktigaste är att du är flexibel, öppensinnad och kan jobba självständigt!

Plats
Projektet ligger i Victorias i centrala delen av landet. I närheten av staden Victorias där projektet ligger finns t.ex. Gawahon Eco-tourism Development Project som ligger vackert belägen i en naturpark med många vattenfall.

Boende och mat
På detta projekt bor du hos en värdfamilj. Du får oftast ett eget rum med delat badrum och du äter normalt sett måltiderna med familjen.

Fritid
Du på i vanliga fall på projektet på vardagarna, vilket ger dig helgerna lediga att upptäcka din omgivning och mer av Filippinerna! Du har vanligtvis även ledigt på nationella helgdagar. Det är viktigt att kommunicera med värdfamiljen samt handledare på projektet om eventuella resor.

När?
Till detta projekt kan du åka året runt. Projektstart sker första måndagen varje månad och projekttiden är 1-4 månader.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt internationella projekt ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, på vårt kontor i Stockholm. Denna förberedelse ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, praktiska tips, globala maktstrukturer och syftet med ett internationellt projekt. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska förstå PeaceWorks vision kring internationella projekt.

Samarbetspartners
Organisationen i Filippinerna heter We Spark Action. Denna organisation har i sin tur kontakten med detta projekt som du kan välja att åka till.
Du har tryggheten att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisation i Filippinerna, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av We Spark Action när du kommer fram.

Försäkring
En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din projekttid.

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du måste ordna själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

 

Publicerad den

15-07-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Stockholms län | Volontärarbete

Ansök direkt

Dela jobbannonsen