Skolor för barn med funktionsvariationer i Stockholm

Om... Detta projekt är uppdelat på ett antal olika skolor för barn och unga med olika typer av funktionsvariationer, vissa fokuserade på specifika funktionsvariationer, medan andra har bredare intag. Dessa är bland annat Ungaran...

Om tjänsten

Om projektet
Detta projekt är uppdelat på ett antal olika skolor för barn och unga med olika typer av funktionsvariationer, vissa fokuserade på specifika funktionsvariationer, medan andra har bredare intag. Dessa är bland annat Ungaran Disabled School i Ungaran, Yogasmara Autism Foundation i Semarang, Cerdas Mandiri Inclusive School i Bandung, YPAB Blind School i Surabaya samt Yapentra Blind School på Sumatera Island. På dessa projekt strävar man efter ge barn med funktionsvariationer en god utbildning samt att ge dem verktyg som kan vara användbara senare i livet. De lokala lärarna undervisar barn mellan 5-17 år. Det anordnas även andra aktiviteter som musik, sömnad och dans.

Uppgifter för volontären
Som volontär på det här projektet kommer du att assistera den ordinarie personalen i deras dagliga arbete. Du får även vara med i de andra aktiviteterna med barnen. Din kreativitet och påhittighet välkomnas varmt och det är viktigt att du är öppensinnad, tålmodig och engagerad i frågor rörande barn och ungdomar.

Plats
Detta projekt är beläget i eller omkring staden Semarang i centrala Java.

Boende och mat
Volontärer på detta projekt bor hos en värdfamilj. Du får oftast ett eget rum med delat badrum och du äter normalt sett måltiderna med familjen.

Fritid
Som volontär tillbringar du veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området du är i och kanske göra en utflykt till sevärdheter utanför staden! Oftast är man som volontär också ledig på nationella helgdagar. Det finns även möjligheter att resa runt i landet innan eller efter din volontärvistelse. Då kan du till exempelvis besöka det majestätiska Borobodurtemplet på centrala Java som är det största buddhistiska monumentet i världen. Många lockas även av Indonesiens djurliv, då finns bland annat tillfälle att besöka en ö full av komodovaraner eller så kan man vandra i Tamjung National Park för att få tillfälle att se orangutanger och andra vilda djur. En annan vacker plats, beläget bland otroliga risfältsterasser är Ubud som anses vara det kulturella hjärtat av Bali. Här finns dans- och musikföreställningar varje dag liksom många konstgallerier och hantverksbutiker att utforska. Härifrån går det även att åka på utflykt till ett flertal buddistiska och hinduiska tempel eller så kan du besöka monkey forest som en ytterligare liten oas i staden.

När?
Det finns två alternativ för typ av volontärutbyte för detta projekt:

  • Mellanlångt utbyte på 1-4 månader: projektstart första måndagen varje månad.
  • Långt utbyte på 6-12 månader: projektstart januari/februari, alternativt augusti/september.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt volontärutbyte ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, antingen på vårt kontor i Stockholm eller i Malmö. Denna förberedelse ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg som volontär, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, praktiska tips samt syftet med ett utbyte och globala maktstrukturer. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska förstå PeaceWorks vision kring våra internationella projekt.

Samarbetspartners
Du som volontär har tryggheten att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på den mottagande organisation i Indonesien, samt en handledare på detta projekt. Den mottagande organisationen sköter kontakten med projektet och sköter upphämtning då du kommer fram.

Försäkring
En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din volontärvistelse.

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du som volontär måste ordna med själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Publicerad den

25-03-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Stockholms län | Volontärarbete

Ansök direkt

Dela jobbannonsen