Center för personer utsatta för trafficking. i Stockholm

Om... Projektet är en mötesplats där personer som återvänder till Moldavien efter att ha varit utsatta för trafficking, får stöd och hjälp med bearbetning i en vänlig och trygg miljö. Personerna som tar del av centrets st...

Om tjänsten


Om projektet
Projektet är en mötesplats där personer som återvänder till Moldavien efter att ha varit utsatta för trafficking, får stöd och hjälp med bearbetning i en vänlig och trygg miljö. Personerna som tar del av centrets stödfunktioner erbjuds bland annat tillfälligt boende, socialt och medicinskt stöd, psykologisk hjälp, juridisk rådgivning och aktiviteter som hjälper dem att komma tillbaka in i samhället.

Uppgifter för volontären
Volontärer på projektet kommer att stötta sociala aktiviteter på projektet, såsom sport, skrivar-workshops, träning för återanpassning till vardagslivet (såsom att hantera en budget, interagera socialt, etc.), utveckla självförtroende, diskutera mänskliga rättigheter, värderingar, kommunikationsträning, information om HIV/AIDS och sexuella och reproduktiva rättigheter. Andra uppgifter är att vara medföljare åt personer som centret ger stöd till, till exempel vid juridiska sammanhang eller vid handling, stödja kontoret med administrativa uppgifter, implementera nya stödfunktioner och aktiviteter, hjälpa till med datainsamling för utvärderingar eller dylikt samt förbereda event för lokala volontärer. Volontären bör vara kreativ och villig att arbeta i en dynamisk och internationell atmosfär, samt vara engagerad i att lära sig något av de lokala språken. Goda kunskaper i engelska och PC samt Word och Excel är uppskattat.

Plats
Projektet ligger i en förort till Moldaviens huvudstad Chisinau. Staden räknas som ekonomiskt, kulturellt, vetenskapligt och administrativt centrum för landet och är med sina 700 000 invånare Moldaviens största stad. Chisinau har tack vare sina många välskötta grönområden kallats ”den grönaste staden i Europa”.

Boende och mat
Volontärer på detta projekt har olika alternativ för boende, vilket du får avgörs av dina önskemål och tillgänglighet. Alternativen som finns är följande:

  • Rum i värdfamilj.
  • Delat rum med 2-6 volontärer utanför på projektet.
    Volontärer får matpengar av projektet.

Fritid
Som volontär spenderas veckodagarna på projektet men helgerna är ofta lediga, så passa på att utforska området och sevärdheter i staden och utanför. Huvudstaden Chisinau har många fina parker att se och det finns även kyrkor och muséer att besöka samt caféer och butiker för shopping. Även utanför Chisinau finns ett vackert landskap på landsbygden med solrosfält, berg och vingårdar, och det finns även kloster att besöka. Tänk på att landsvägarna kan vara i dåligt skick så se till att åka med en erfaren förare på utflykterna och håll hastighetsbegränsningar!

När?
Till det här projektet kan du åka på ett mellanlångt utbyte på 1-4 månader, projektstart är första måndagen varje månad.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt volontärutbyte ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, antingen på vårt kontor i Stockholm eller i Malmö. Denna förberedelsedag ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg som volontär, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, kulturkrockar, normer och globala maktstrukturer. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att veta hur PeaceWorks vision och perspektiv på volontärutbyten ser ut.

Samarbetspartners
PeaceWorks samarbetspartner i Moldavien är organisationen ADVIT Moldova (Association for Development, Voluntary Service and Information for Youth). Organisationen har i sin tur kontakten med de olika projekt som du kan välja att åka till, däribland detta projekt. I och med detta har du som volontär tryggheten i att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisationen i Moldavien, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av ADVIT Moldova när du kommer fram.

Försäkring
En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din volontärvistelse.

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du som volontär måste ordna själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Övrig information
För alla volontärer som åker till Moldavien ingår en språkkurs i ryska eller rumänska i priset för volontärutbytet. Volontären ska ha med sig sängkläder och handduk till projektet. Även information om ens hemland, såsom bilder, böcker eller recept samt eventuella små presenter till projektet kan vara en uppskattad gest.

Publicerad den

15-07-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Stockholms län | Volontärarbete

Ansök direkt

Dela jobbannonsen