Inaktiv platsannons

”Everyone’s got a talent” i Stockholm

Om... Projektet utgår från en organisation som grundades av Festo Chengula, som tillsammans med sina vänner ville ge något tillbaka till det samhälle som hjälpte dem att utvecklas trots alla de utmaningar de möttes av....

Om tjänsten

Om projektet
Projektet utgår från en organisation som grundades av Festo Chengula, som tillsammans med sina vänner ville ge något tillbaka till det samhälle som hjälpte dem att utvecklas trots alla de utmaningar de möttes av. Organisationens motto är  och huvudaktiviteterna består av att undervisa barnen i sport, dans, drama, musik, akrobatik samt engelska och andra språk. I arbetet ingår även att leka med och ta hand om barnen, hjälpa dem med läxorna samt lära ut hantverk, jordbruk och trädgårdsarbete men även att skapa medvetenhet och kunskap om HIV/AIDS.

Uppgifter för volontären
Volontärer uppmuntras att dela sina intressen och talanger med barnen i alla de ovan nämnda huvudaktiviteterna. Under förmiddagen kan volontärer arbeta på förskolan. Det finns möjlighet för volontärer med administrativ erfarenhet och kunskap att jobba på kontoret med arbetsuppgifter som insamling, kommunikation, marknadsföring, finansiering, projektledning, strategisk utveckling, internutbildning och generell administration.
Vanliga arbetstider är: start: 08:00 – rast: 12:00 – slutet av dagen: 06:00. Arbetsschemat är ändå relativt flexibelt och volontärer kan ordna sina dagliga aktiviteter med volontärensamordnaren på KCC.

För att bli antagen till projektet så ska volontären ska ha ett stort intresse och motivation att arbeta med barn och ungdomar samt vara flexibel och entusiastisk. KCC är 100% volontär-driven och kan dra nytta av olika typer av kompetens och talanger som kan delas med barnen (sång, dans, etc.), till datorkunskaper, företagsledning eller konstruktion.
Om volontärer vill, kan man ta med resurser till ungdomarna för olika aktiviteter: som exempelvis sportutrustning, kons, hantverksredskap, böcker och leksaker för förskolan.

Plats
Dar es Salaam, Östafrikas största stad som är belägen vid kusten i Tanzania.

Boende
Volontärer på detta projekt bor hos en värdfamilj. Oftast får du ett eget rum med antingen delat eller privat badrum. Du äter normalt sett de tre måltiderna tillsammans med familjen, men i vissa fall erbjuds lunch på projektet istället för hos familjen.

När?
Till det här projektet kan du åka på ett mellanlångt utbyte på 1-4 månader, projektstart är första måndagen varje månad.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt volontärutbyte ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, antingen på vårt kontor i Stockholm eller i Malmö. Denna förberedelsedag ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg som volontär, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, kulturkrockar, normer och globala maktstrukturer. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att veta hur PeaceWorks vision och perspektiv på volontärutbyten ser ut.

Samarbetspartners
Organisationen i Tanzania heter United Planet Tanzania. Den har kontakt med detta projekt som du kan välja att åka till.
Du som volontär har tryggheten att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisation i Tanzania, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av United Planet Tanzania när du kommer fram.

Försäkring
En sjukdoms- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din volontärvistelse. 

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du som volontär måste ordna själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Publicerad den

21-06-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Stockholms län | Volontärarbete

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis