Hjälp till på skolor i utsatta områden i Stockholm

Om... Projektet sträcker sig över flera enheter och alla är ideella förskolor/dagis. Projekten är belägna i tätbefolkade Semarangs förorter, vid stranden av floden Banjir Kanal Barat där översvämningar är ett återkommande problem....

Om tjänsten

Om projektet
Projektet sträcker sig över flera enheter och alla är ideella förskolor/dagis. Projekten är belägna i tätbefolkade Semarangs förorter, vid stranden av floden Banjir Kanal Barat där översvämningar är ett återkommande problem. Skolorna tar hand om barn från området och stödjer  familjerna att sända barnen till skolan. Genom att arbeta på projektet och hjälpa de lokalt anställda, bidrar du som volontär till att motivera barnen i området att sätta upp mål och jobba för att uppnå dem.  Volontären stimulerar ett interkulturellt lärande.

Uppgifter för volontären
Dina uppgifter som volontär på projektet inbegriper att lära barnen elementär engelska genom lekar och aktiviteter; att organisera sportaktiviteter och andra aktiviteter för att utveckla barnens lärande; att hjälpa till med göromål som matlagning; att lära barnen om hälsa och hygien, liksom lära ut grundläggande kunskaper om musik, matematik, dans och datorkunskap. På projekten finns möjlighet för barnen att vara kreativa i hantverk och kan till exempel göra souvenirer vilka de sedan säljer till kyrkor, människor i området och lärare på andra skolor. Som volontär är du med och arrangerar detta.

Plats
Projektet finns på flera platser i Indonesien, bland annat Lombok, Bali, Sumatera, Semarang och Jawa Tengah.

Boende och mat
Volontärer på detta projekt bor hos en värdfamilj. Oftast får du ett eget rum med antingen delat eller privat badrum. Du äter normalt sett de tre måltiderna tillsammans med familjen, men i vissa fall erbjuds lunch på projektet istället för hos familjen. 

Fritid
Som volontär tillbringar du veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området du är i och kanske göra en utflykt till sevärdheter utanför staden. Oftast är man som volontär också ledig på nationella helgdagar. Det är viktigt att kommunicera med värdfamiljen samt handledare på projektet om eventuella resor.

När?
Det finns två alternativ för typ av volontärutbyte för detta projekt:

  • Mellanlångt utbyte på 1-4 månader: projektstart första måndagen varje månad.
  • Långt utbyte på 6-12 månader: projektstart januari/februari, alternativt augusti/september.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt volontärutbyte ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, antingen på vårt kontor i Stockholm eller i Malmö. Denna förberedelsedag ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg som volontär, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, praktiska tips samt syftet med ett utbyte och globala maktstrukturer. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska förstå PeaceWorks vision kring våra internationella projekt.

Samarbetspartners
Du som volontär har tryggheten att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på den mottagande organisation i Indonesien, samt en handledare på detta projekt. Den mottagande organisationen sköter kontakten med projektet och sköter upphämtning då du kommer fram.

Försäkring
En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din volontärvistelse.

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du som volontär måste ordna själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Publicerad den

15-07-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Stockholms län | Volontärarbete

Ansök direkt

Dela jobbannonsen