Hjälp till på en skola i Stockholm

Om... Projektet arbetar med att erbjuda sina elever en omfattande utbildning av hög kvalitet. De flesta av eleverna som deltar i projektet kommer från familjer i området Mulalo som har begränsade ekonomiska resurser och som därför...

Om tjänsten

Om projektet
Projektet arbetar med att erbjuda sina elever en omfattande utbildning av hög kvalitet. De flesta av eleverna som deltar i projektet kommer från familjer i området Mulalo som har begränsade ekonomiska resurser och som därför ofta lever under utsatta förhållanden. Organisationen kämpar för att minska ojämlikheter som finns i området och vill därför erbjuda en jämställd utbildning. Tanken är att utbildningen ska stötta eleverna på ett positivt och hållbart sätt för deras framtid. Projektet är utformat efter tre punkter: en formell utbildning med alternativa metoder, ett fokus på att prata om värderingar och barns rättigheter i samhället samt en kognitiv utbildning där läsning används som ett viktigt verktyg.

Uppgifter
På detta projekt ses du som mycket viktig för projektets utveckling och utformning, eftersom att du kan bidra med dina egna erfarenheter. Du har ett stöttande ansvar som hjälplärare på skolan och kan bland annat lära ut engelska, matte, musik, konst, dans eller något annat. Andra uppgifter är att vara med och ansvara under måltider, fritidsaktiviteter och utflykter. Det är viktigt att du som volontär på detta projekt har ett stort intresse för utbildning. En grundläggande nivå i spanska är också ett krav.

Plats
Sierra Flor Foundation ligger i provinsen Cotopaxi, Latacunga. De ligger i närheten av områdena Mulaló ich Mancheno, och ligger cirka en och en halv timme utanför Quito som är huvudstaden i Ecuador.

Boende och mat
Du som åker till detta projekt bor på projektets område i eget eller delat rum. Du får frukost, frukt, lunch och mellanmål under din arbetsdag men står för middagen själv. 

Fritid
Du tillbringar veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området du är i och kanske göra en utflykt till sevärdheter utanför staden! Oftast är du också ledig på nationella helgdagar. Det finns även möjligheter att resa runt i landet innan eller efter din projekttid. Det är viktigt att kommunicera med värdfamiljen samt handledare på projektet om eventuella resor.

När?
Det finns två alternativ för längd på detta projekt:

  • Mellanlångt utbyte på 1-4 månader: projektstart första måndagen varje månad.
  • Långt utbyte på 6-12 månader: projektstart januari/februari, alternativt augusti/ september.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt internationella projekt ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, på vårt kontor i Stockholm. Denna förberedelse ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, praktiska tips, globala maktstrukturer och syftet med ett internationellt projekt. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska förstå PeaceWorks vision kring internationella projekt.

Samarbetspartners
Organisationen i Ecuador som är med i nätverket heter VASE och har kontakt med detta projekt som du kan välja att åka till.
Du har tryggheten i att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisation i Ecuador, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av någon från VASE när du kommer fram till Quito.

Försäkring
En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din projekttid. 

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du måste ordna själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Publicerad den

20-08-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Stockholms län | Volontärarbete

Ansök direkt

Dela jobbannonsen