Inaktiv platsannons

Mekanikingenjör Seaeye i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk. 

Saab Seaeye, en del av Saab Dynamics, behöver förstärka med ytterligare medarbetare. Produktportföljen omfattar bland annat världsledande autonoma undervattensfarkoster och farkoster för minröjning. Främst arbetar enheten med utvecklingsprojekt men även med vidmakthållande av levererade system. En anställning hos oss ger många möjligheter och utvecklingsvägar i yrkesroll och karriär. Saab Seaeye har verksamhet i Linköping och Fareham i England. Det svenska kontoret består idag av ca 60 personer.

Din framtida utmaning

Arbetet som mekanikkonstruktör hos Seaeye är varierande och utmanande. Du kommer att arbeta med utveckling av våra ROV- och Hybrid AUV-farkostsystem avsedda för undervattensbruk. Seaeyes farkoster används till en rad olika applikationer främst inom olja- & gasindustrin men även till minletning inom det militära området. Typiska arbetsuppgifter är konstruktion av mekaniska system och integration på system- och delsystemnivå.

I arbetet ingår att:

  • Utföra konstruktionsarbete med hjälp av CAD
  • Utföra hållfasthetsarbete med hjälp av FEM
  • Arbeta aktivt med att förankra, diskutera och granska framtagna lösningar
  • Utvärdera och föreslå tillverkningsmetoder
  • Ta fram underlag för tillverknings- och produktdokumentation
  • Kommunicera med och följa upp mot tillverkare och underleverantörer
  • Delta vid montering och provning
Den du är idag

Vi söker dig som på ett ansvarstagande och strukturerat sätt själv kan driva ditt arbete vidare. Du är en kreativ person som trivs med att arbeta tillsammans med andra människor. Du är civil- eller högskoleingenjör inom maskinteknik med några års erfarenhet av konstruktionsarbete. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av hållfasthetsberäkningar. Vi har såväl svenska som internationella kunder vilket kräver att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska och svenska.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)