Inaktiv platsannons

Trafikkoordinator i Gävle

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Trafikkoordinator med placering i Gävle, Härnösand, Borlänge. Vi vill ha din ansökan senast den 18 juni.

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder. Planerings Regioner har ett ansvar för samordningen mellan regional och lokal samhällsplanering. Enheten åtgärdsplanering arbetar med att åtgärder planeras finansieras och samordnas i en 6 årig plan, så att tillgängliga medel utnyttjas effektivt.

Arbetsuppgifter

Söker du en nyckelroll i att skapa ett hållbart och effektivt transportsystem? Trafikverket söker en Trafikkoordinator till Region Mitt!
Som Trafikkoordinator arbetar du med att följa och koordinera planerade investerings- och underhållsåtgärder i infrastrukturen inom Region Mitt (Gävleborg, Dalarna, Jämtland och Västernorrland). Detta för att skapa optimala förutsättningar för genomförandet ur ett trafikalt perspektiv på kort- (1-3 år) och lång sikt (4-6 år). Du föreslår prioriteringar och efterfrågar/initierar analyser och konsekvensbedömningar när konflikter och risker för störningar identifieras.

Du är en viktig del i Trafikverkets samlade arbete med trafikpåverkande åtgärder inom både väg- och järnvägsområdet. Du har många interna och externa kontakter på nationell och regional nivå. I det ingår viss omvärldsbevakning av trafikstörande händelser, t.ex. större evenemang. Du leder och deltar i olika arbetsgrupper och projekt.

Du arbetar även med planering av åtgärder, vilket innebär att ta fram underlag om behov och brister i transportsystemet och förslag till vad som ska utredas vidare. Du prioriterar de mest effektiva åtgärderna och för en aktiv dialog med regioner, kommuner, myndigheter och allmänhet i frågor som rör planering, prioritering och finansiering av åtgärder. Du deltar i viktiga beslut och får möjlighet att jobba med frågor som påverkar många.
Kontakter med media är förekommande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som
- har en högskoleutbildning om minst 180 hp inom samhällsplanering, teknik, ekonomi, eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
- har några års relevant yrkeserfarenhet
- har förståelse för hur trafikverkets åtgärder samspelar med övriga aktörers verksamhet och hur olika trafikslag kan samverka i syfte att skapa en god funktionalitet (intermodalitet)
- har god vana att jobba i olika datasystem, eftersom du kommer att arbeta i Trafikverkets egenutvecklade system och Agresso
- har körkort för personbil
- är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter
- har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren
- har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
- har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Det är meriterande om du
- har flerårig kompetens inom projekt- och processledning
- har erfarenhet av arbete med planering av transportsystemet
- har kunskaper om samhällsekonomi, effektsamband samt trafik- och kapacitetsanalyser
- har kunskap om Trafikverkets planer och planeringsprocess
- har kunskap och erfarenhet av att arbeta med trafikverkets process för trafikpåverkande åtgärder
- har erfarenhet av att kommunicera med media.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Gävle
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej