Inaktiv platsannons

DHL Global Forwarding söker: Platschef till Linköping

DHL Express är världens ledande leverantör av internationella expresstransporter och nu söker vi dig som vill vara med och måla världen gul. Bli en i vårt team! Alla våra medarbetare är utbildade och certifierade internationella specialister.

Om tjänsten

DHL är världsledande inom internationell expressfrakt och logistik och har som specialitet att ta fram innovativa och skräddarsydda lösningar.

DHL erbjuder expertis inom express, flyg- och sjöfrakt, landtransporter, kontraktslogistik och internationella brevtjänster i kombination med ett världsomspännande och heltäckande nätverk tillsammans med en god kännedom av lokala marknader. DHL's internationella nätverk binder samman fler än 220 länder och territorier över hela världen med mer än 500 000 medarbetare.

Lead Logistics Provider (LLP) är ett neutralt affärsområde inom DHL Global Forwarding. LLPhanterar och optimerar sina kunders end-to-end supply chain och exekuerar transporter med valfri partner för att säkerställa de mest kostnadseffektiva och optimala logistik – transportlöningar efter sina kunders behov.

Vi söker en

PLATSCHEF TILL DHL GLOBAL FORWARDING LEAD LOGISTIC PROVIDER (LLP) I LINKÖPING

Till vår kontrolltornsverksamheten i Linköping söker vi en Platschef som kan leda och utveckla vår verksamhet i regionen. Rollen innebär bl.a. kontorsansvar med Profit & Loss ansvar, driva Performance Management, strategisk utveckling och arbeta med nyförsäljning av potentiella LLP kunder i regionen. Rollen är en del av affärsområdets ledningsgrupp och ska aktivt bidra till utvecklingen av detsamma.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast möjligt.


HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER

  • Profit & Loss ansvar för kontorets verksamhet
  • Ledar- och personalansvar, vilket innebär att löpande utveckla platskontorets medarbetares kompetens och skapa ett väl fungerande platskontor
  • Ansvar för den dagliga driften samt den strategiska planeringen för kontorets utveckling
  • Ansvar för kontorets inre och yttre arbetsmiljö, yttre miljöpåverkan samt för hanteringen av kvalitetsarbetet inom platskontoret
  • Ny- och merförsäljning mot nya och befintliga LLP kunder
  • Ansvar för Performance Management; Root Cause-analyser, perfomance utveckling, driva ständiga förbättringar, förbereda MBR samt QBR-rapporter
  • Ansvara och driva First Choice projekt


KVALIFIKATIONER

  • Vi vill att du har minst 5 års erfarenhet från Aerospace Industri alternativt transportbranschen och har mycket god bevisad kommersiell erfarenhet.
  • Du har en gedigen ledarerfarenhet och stor förmåga att entusiasmera och utveckla dina medarbetare.
  • Vi söker dig som är mål- och resultatinriktad och som har förmåga att driva en organisation under utveckling. Du är beredd att satsa och vidareutveckla vår enhet och ger dig inte förrän dina uppsatta mål är nådda.

INTRESSERAD?

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Head of LLP, Helena Nygren på mobil +46 (0)709371296

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Logistik / Transport
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej