Inaktiv platsannons

Strategisk arbetsmiljösamordnare Utredningsledare i Solna

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 50 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Om tjänsten

Strategisk arbetsmiljösamordnare Utredningsledare

Har du tidigare erfarenhet av arbetsmiljö och vill ta ett steg vidare i karriären? Söker du en tjänst där du får möjlighet att arbeta på koncernnivå såväl som att utveckla din egen roll? Då har vi en tjänst för dig! Vi söker nu en samordnare till vårt team inom arbetsmiljö. Här kommer du att få arbeta strategiskt med arbetsmiljö och vara med att utveckla nya rutiner och instruktioner inom området.

Arbetsbeskrivning

Här välkomnas du till ett ljust och öppet kontor ett stenkast ifrån Solna station norr om Stockholm. I din arbetsgrupp ingår 4 kollegor som sitter på olika kontor runt om i landet. I Solna kommer du vara placerad tillsammans med 1 kollega i ditt team men kommer även sitta nära till övriga delar av din avdelning som du också kommer samarbeta med. Det finns även möjlighet att arbeta ifrån kontoren i Mellansverige alternativt Malmö. Då rollen är delvis ny finns det möjlighet att vara med att påverka dess utformning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter;

  • utreda samt samordna arbetsmiljöarbetet i form av att analysera händelser och se samband mellan olika händelser och vidare samordna data gällande dessa. Kvalitetssäkra interna utbildningar kring händelsehanteringar och utredning samt utveckla och följa upp dessa
  • ta fram sammanställningar samt rapporter till koncernledning samt affärsområdena
  • arbeta strategiskt med arbetsmiljö utifrån vad som är bäst för samtliga affärsområden
  • föra aktiv dialog med chefer och arbetsmiljöstöd ute i landet och stötta i frågor som dyker upp gällande händelsehantering och utredningar.
  • utveckla rutiner och instruktioner om området samt bistå i systemutvecklingen.

Omfattning

Heltid, start enligt överenskommelse och tillsvidare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har;

  • god svenska i såväl tal som skrift
  • eftergymnasialutbildning inom arbetsmiljö. Exempelvis kurser via arbetsplats eller Universitet
  • 5 års erfarenhet av arbete inom arbetsmiljö
  • B- körkort då resor kommer förekomma i tjänsten

Vi ser det som meriterande (ej krav) om du har tidigare erfarenhet från byggbranschen/industrin, har arbetet med arbetsmiljöutredningar, verksamhetsutveckling samt har varit kravställare gällande rapporteringssystem. Det anses också meriterande med goda färdigheter i Excel.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person tror vi att du trivs i roller där du får utnyttja din analytiska förmåga såväl som ditt kommunikativa sätt. Vi tror även att du trivs i att arbeta parallellt med olika uppgifter och har ett proaktivt arbetssätt. För att trivas i rollen tror vi att du känner dig trygg i att fatta beslut och kan arbeta såväl självständigt som i grupp.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad. Skicka gärna in din ansökan omgående då urval och intervjuer sker löpande. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Eva Wallin 073-343 41 28.

Peab erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Kontor / Administration , Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej