Inaktiv platsannons

Group Business Controller till Ecolean i Helsingborg

Om tjänsten

Ecolean är ett snabbväxande globalt företag som erbjuder innovativa förpackningslösningar för flytande livsmedel. Huvudkontoret ligger i Helsingborg tillsammans med en av produktionsanläggningarna. Ecolean har marknadsbolag i Ryssland, Pakistan, USA, Malaysia och Kina, samt kontor i Japan, Sydkorea, Thailand, Indonesien och Australien.  Ecolean har idag kommersiella aktiviteter i över 30 länder och arbetar med några av världens ledande konsumentvarumärken inom livsmedel.

Ecolean är ett innovativt och framgångsrikt företag inom förpackningsbranschen som nu söker en Group Business Controller till huvudkontoret i Helsingborg. Företaget grundades 1996 och befinner sig nu i en kraftig utvecklings- och expansionsfas. De flesta kunderna finns globalt inom mejeri- och dryckesindustrin. Tjänsten kommer att ha personalansvar för två personer och rapportera till Finance Director.

Arbetsbeskrivning
Ecolean söker en Group Business Controller som vill arbeta i en både utmanande och utvecklande roll in en internationell organisation där det ingår att proaktivt driva förändring och bidra till utveckling av affären. Du kommer att arbeta med att analysera finansiell information och omsätta den i värdeskapande slutsatser och rekommendationer. Du kommer att vara en viktig diskussionspartner till Finance Director och till övriga kollegor globalt i organisationen. Vidare kommer du att ha personalansvar för två controllers och arbeta med att bygga upp och utveckla controllerfunktionen och ekonomistyrningen globalt i verksamheten.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Ledare för två controllers
  • Bygga upp och utveckla controllerfunktionen
  • Rapportering och ekonomistyrning
  • Budget och prognosarbete
  • Projektuppföljning
  • Driva arbetet med Business Intelligence
  • Leda och deltaga i projekt
  • Investeringsanalyser

Lämplig bakgrund
Vi tror att du är civilekonom eller motsvarande och att du har relevant erfarenhet av personalansvar och controlling i en internationell organisation. Du har gärna erfarenhet från produktions- eller processindustri och erfarenhet av att analysera finansiell information och omsätta den i värdeskapande slutsatser och rekommendationer. Du har arbetat med budget och prognoser samt projektuppföljning och investeringsanalyser. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning.

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt. Du är en person med mycket god affärsförståelse som är strukturerad och har en hög analytisk förmåga och kan se både detaljer och helheten. Vidare är du kommunikativ och har lätt att skapa förtroende och självständigt driva projekt och frågor. Som person är du positiv och prestigelös och har en pragmatisk inställning till arbetet och de arbetsuppgifter som ska utföras.  

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Helsingborg
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Helsingborg | Ekonomi / Juridik | Deltidsjobb