Inaktiv platsannons

Mjukvaruutvecklare med nätverkskompetens för inbyggda system i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Avdelning Vehicle Systems i Linköping är en enhet under stark internationell tillväxt. Verksamheten omfattar försäljning, utveckling, produktion och support av avancerade elektronik- och sensorsystem för krävande miljöer. Inom Vehicle Systems arbetar ca 80 medarbetare, där sektionen Engineering svarar för avdelningens system- och produktutvecklingsförmåga.

Mer info om Support & Services finns att läsa här:

Här är exempel på produkter inom Vehicle Systems:

Din framtida utmaning

Vi behöver nu utöka vår utvecklingsverksamhet och söker dig som har ett stort intresse för mjukvaruutveckling och hårdvarunära programmering med inriktning mot våra switchar och nätverk. Vi ser att du allteftersom kommer att få ett huvudansvar att underhålla och vidareutveckla vår switchmjukvara.

Som mjukvaruutvecklare hos oss ingår du i ett team som ansvarar och representerar avdelningens produktutveckling vid kundprojekt och egna utvecklingsprojekt. Arbetet bedrivs i nära samarbete med sektionens HW-grupp samt produktansvariga.

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av:

  • Att medverka och verka som resurs inom projekt och uppdrag genom analys-, utvecklings- och supportfas.
  • Implementation av programvara inklusive modultest.
  • Att medverka vid och genomföra integration av moduler och system.
  • Kravhantering och nedbrytning.
  • Dokumentation, främst framtagning av designspecifikationer men även produktionsinstruktioner.
Den du är idag

Vi söker dig som är högskole-/civilingenjör eller motsvarande. Vi ser att du har erfarenhet och/eller intresse av arbete med switchmjukvara, nätverkslösningar och nätverksprotokoll. Du kan komma direkt från studierna då det viktigaste är den genuina förståelsen och intresset. Arbetslivserfarenhet är dock meriterande.

Att du har mycket goda kunskaper inom C-programmering är en förutsättning för tjänsten. Vi använder en blandad miljö för vår utveckling och har du erfarenhet av TFS, Git och Python är det meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av ramverk för unit-testning.

För oss är de personliga egenskaperna viktiga då vi vill att du ska komplettera gruppen och känna att även du kommer till din rätt! Att du kan arbeta både självständigt och tillsammans med dina kollegor i mindre team är en självklarhet för dig. Vi ser att du som är vår nästa kollega är en flexibel person som gillar att lösa komplexa problem.

God svenska och engelska i såväl tal som skrift är ett krav.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Rekryteringen pågår även under semestertider och vi ber därför om förståelse för att återkoppling kan dröja!

Välkommen till en arbetsplats med inspirerande utmaningar, bra sammanhållning och där mötet mellan kompetens och personlighet bygger grunden för vår framgång. Vi ser fram emot din ansökan!

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)