Inaktiv platsannons

Konstruktör till vårt designteam i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Du blir en del av sektionen Aircraft Mechanics and Design som ingår i avdelningen Ground Support Equipment Department. Avdelningen arbetar med affärer riktade mot underhållssystemen för Gripen, Försvarsmaktens flygplan och helikoptrar samt faciliteter och hangarer, med verksamhet i Linköping, Arboga och Östersund.

Designteamet med sju medarbetare supportar idag Saabs affärsområden med design- och konstruktionsuppdrag inom alla domäner. Då en av våra kollegor tagit ansvaret som teamledare behöver vi expandera teamet med en ny engagerad medarbetare!

Din framtida utmaning

Hos oss arbetar du i hela kedjan – från produktidé till tillverkad produkt. Arbetet innebär att utifrån en given kravbild förädla våra kunders önskemål, ta fram konceptlösningar i form av 3D-modeller och förfina dessa till tillverkningsunderlag för prototyp- och serietillverkning. Du verifierar att konstruktionen uppfyller aktuella krav som hållfasthetskrav och funktionskrav etc. Ritningsunderlagen som du producerar ligger till grund för tillverkning av prototyper för test och därefter vidare till tillverkningsunderlag för serietillverkning.

Ingen dag är den andra lik. Arbetsuppgifterna varierar både i komplexitet och område, något som kräver att du har lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter och inte är rädd för utmaningar. Arbetet innebär många kontaktytor, dels inom företaget men även mot leverantörer och kunder. Det innebär även arbete med kravhantering, kravkommunikation, konceptframtagning, 3D-modellering och ritningsframtagning.

I det här jobbet finns möjligheten att du på lite sikt kommer projekt- eller uppdragsleda och då förväntas du ta ekonomiskt ansvar för komplett affär samt följa upp den i affärs- och ekonomisystemen.

Rollen kan innebära en del resor till våra sektioner på annan ort, till våra kunder och till Försvarsmaktens förband. Din placering är på vår site i Malmslätt, Linköping.

Den du är idag

Vi söker dig som är intresserad av att kombinera ditt teknik- och ledarskapsintresse och vill vara med där det händer! Som person har du lätt för att samarbeta med andra, är flexibel och kan arbeta med flera ärenden samtidigt. Du har ett välutvecklat sinne för tydlighet, struktur och ordning och får samtidigt saker att hända. Du har en innovativ ådra där du bidrar med nya kreativa idéer och lösningar in i verksamheten. Hos oss är det viktigt att du förstår kundvärde och uppskattar hög kvalitét.

Vi tror att du är högskoleingenjör eller motsvarande samt har några års arbetslivserfarenhet av att utveckla och designa nya konstruktioner. Om du har erfarenhet av flygbunden underhållsutrustning eller annan typ av flygmateriel samt erfarenhet av elkonstruktioner ser vi det som mycket meriterande.

Erfarenhet från något 3D-verktyg är ett krav. Arbetet utförs primärt i CAD-verktyget Autodesk Inventor, varför erfarenhet av det verktyget är meriterande.

Du hanterar svenska och engelska väl i tal- och skrift samt innehar körkort med minst behörighet B Den här tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess, därför krävs att du genomför- och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Känns det här jobbet intressant? Tveka inte att söka redan idag då urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före den sista ansökningsdagen. Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)