Inaktiv platsannons

Testledare för flygtrafikledningssystem i Växjö

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

I affärsområdet Industrial Products & Services (IPS) ingår affärsenheterna Aerostructures, Avionics och Combitech, samt Ventures portfölj av hel- och delägda företag. IPS fungerar som en holdingorganisation där varje verksamhet utvecklar och arbetar med strategier för lönsam tillväxt efter förutsättningarna på respektive marknad. En stor del av affärerna sker på en så kallad business-to-business-marknad. Affärsområdet har cirka 2400 medarbetare och omsätter ungefär 4 miljarder SEK.

Air Traffic Management (ATM) är en enhet inom IPS som utvecklar världsledande flygtrafikledningssystem. Systemen används för att bedriva flygplatsverksamhet och leda flygtrafik på ett så effektivt och säkert sätt som möjligt på allt i från de mindre till de större flygplatserna i världen. Detta ställer mycket höga krav på att våra produkter håller en hög kvalitet. Vår ATM verksamhet finns idag i Göteborg, Växjö, Apeldoorn (Holland) och Syracuse (USA). 

Våra kontor kännetecknas av medarbetare med driv, engagemang och professionalism. Vi tror att en mångfald av erfarenhet, olika perspektiv och bakgrund bidrar till en stimulerande arbetsplats och bättre produkter för våra kunder och användare. Vi fokuserar på de möjligheter som finns i de utmaningar som vi har framför oss, där en av våra styrkor är förmågan att hjälpas åt och skapa en bra miljö i det dagliga arbetet. 

Vi söker nu testledare som kan vara delaktig i att bygga upp organisation och metodik runt testning samt att praktískt utföra tester. Om du vill vara en del av ett innovativt företag som ger goda utvecklingsmöjligheter och utveckla framtidens flygtrafikledningssystem så är detta ett jobb för dig!

Din framtida utmaning

Du kommer att ansvara för att bygga upp testprocessen men även jobba med test och validering av komplexa mjukvaruprodukter. I din roll kommer du i nära sammarbete med utvecklingsteamet jobba med att ta fram teststrategier, testspecifikationer, planera för tester, verifiering, felsökning, krav analyser, och dokumentation. Utöver samarbete inom teamet innebär arbetet kontakt med projektledare, release managers och product development manager, samt medlemmar i andra team.

Du behöver ha ett stort eget driv, vara noggrann och strukturerad och lyhörd för att kunna driva testverksamheten inom ett av våra mjukvaruteam framåt för vår produkt inom fjärrstyrd flygtrafikledning (Remote Tower / Digital Tower). 

Vi tror på en öppen och platt organisation där allas åsikter är välkomna och är en förutsättning för vår utveckling framåt. Vi värdesätter engagemang och en utåtriktad och kreativ personlighet.

I Sverige har vår avdelning ca 40 systemutvecklare fördelade i Göteborg och Växjö som är indelade i scrum team. Du kommer att arbeta i ett av teamen, som med kreativitet, teknikkunnande och engagemang tar fram marknadens bästa lösningar inom flygtrafikledning.

Den du är idag

Som person är du självgående, noggrann och uthållig. Du gillar att lära dig nya saker och delar gärna med dig av dina kunskaper till både kunder och medarbetare. Du kan uttrycka dig klart och kärnfullt i engelska och svenska, både i tal och skrift.

Det är meriterande med erfarenhet av:

  • Testplanering och testledning
  • Framtagande av testfall, utförande av testning
  • Krav och testhanteringssystem t ex DOORS
  • Kravframtagning
  • Mjukvaruprodukter och deras livscykler 

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan nu!

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Växjö
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Växjö | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)