Inaktiv platsannons

Arbetsmiljöingenjör till Scanias Företagshälsovård i Södertälje i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

 Safety & Health är en organisation med fokus på expertsupport inom områdena Hälsa och Arbetsmiljö. Vi har en utgångspunkt från huvudkontoret i Södertälje men sammarbetar globalt då vi även har företagshälsovård på våra produktionsorter i Oskarshamn, Luleå , Zwolle i Holland samt Angers i Frankrike.  

Vårt uppdrag är att supportera och stödja Scanias verksamhet i deras systematiska arbetsmiljöarbete.  

Vi söker nu förstärkning till avdelningen med Arbetsmiljöingenjörer. 

Avdelningen består idag av 10 Arbetsmiljöingenjörer där man i första hand jobbar mot ett specifikt kundområde där man ingår i ett tvärfunktionellt hälsoteam. Dessa team består av företagsläkare, ergonom, företagssköterska, hälsopedagog, arbetsmiljöingenjör och psykolog/ beteendevetare.

 

Dina arbetsuppgifter

  • Arbeta tvärfunktionellt i ett hälsoteam tillsammans med ergonom, företagsläkare, företagssköterska, beteendevetare och hälsopedagog.
  • Stödja produktionsenheter med support inom det organisatoriska arbetsmiljöarbetet.
  • Stödja linjechefer rörande arbetsmiljöfrågor.
  • Svara för rådgivning och support i tekniska skydds- och arbetsmiljöfrågor.
  • Genomföra mätningar, utredningar och undersökningar inom arbetsmiljöområdet.
  • Genomföra utbildning av chefer och medarbetare i arbetsmiljöfrågor.
  • Stötta vid utveckling av arbetsmiljöarbetet inom Scania.
  • Stötta vid utveckling av standardiserade metoder och tvärfunktionellt arbete.

 

Din profil

Du är utbildad arbetsmiljöingenjör och har erfarenhet från verkstadsindustri.

För att lyckas i arbetet behöver du vara driven, nyfiken, strukturerad och tycka om att arbeta tvärfunktionellt med övriga kompetenser.

Du är utåtriktad, pedagogisk och har förmågan att väcka engagemang. Du har lätt för att kommunicera med olika funktioner inom företaget då våra kontaktytor är breda.

I rollen ingår även att delta och utveckla Scanias arbetssätt avseende arbetsmiljö, vilket förutsätter att du har ett stort intresse för dessa frågor.

 

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej