Inaktiv platsannons

Koordinator till Hyttkablage i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vi är nu inne i en väldigt spännande period med tanke på den mängd nya elsystem som behövs för att möta behoven som bl.a. elektrifierade fordon samt fordon för autonom drift kräver. Allt för att möta våra kunders framtida behov.

Gruppen Cable Harness Design på hyttutveckling har som uppgift att förlägga & installera kablaget i CAD miljö med kvalitet, säkerhet och kostnad i fokus. Dessutom ansvarar gruppen för alla plast-, plåt- och gummiartiklar som behövs för att guida kablaget i sin fysiska omgivning. Gruppen ansvarar även för alla luftrör i hytt.

Vi är en väl fungerande grupp med en bra mix av yngre och äldre konstruktörer.

Dina arbetsuppgifter

Eftersom mängden projekt för att föra in nya elsystem ökar, ökar även behovet av att koordinera gruppens leveranser och åtaganden.

Du kommer utgöra länken mellan våra konstruktörer och alla objekt/projekt som vi är delaktiga i. Dina arbetsuppgifter består bland annat av att

  • Säkerställa att gruppens alla leveranser håller tidplanen samt koordinering av detta internt, men även tvärfunktionellt i projekten.
  • Vara gruppens representant (konstruktörshatten på) för alla objekt där vi är berörda.
  • Stötta konstruktörerna vid planering av leveranser i nya projekt samt ändringar i befintliga produkter.
  • Då kablage är uppdelat mellan två grupper på olika avdelningar, behövs koordinering mellan grupperna för att synka våra gemensamma leveranser.
  • Vara tekniskt insatt i kablage och luftrörsfrågor för att stötta gruppen/chefen.
  • Koordinera våra ritningsleveranser mot Inköp då våra underlag inte är köpeartiklar och saknar artikelimpulser.

Produktionsanläggningen för hytt ligger i Oskarshamn så rollen innebär även en del tjänsteresor.

Din profil

Vi söker dig som lockas av tekniska utmaningar och som trivs i en arbetsmiljö där du får ta stort eget ansvar. Vi tror att du är högskole- eller civilingenjör med några års erfarenhet, gärna från Scania. Du bör vara drivande, ansvarstagande och tycka om att jobba i team. Har du tidigare erfarenhet från objektledning/projektledning ser vi detta som meriterande.

Tidigare erfarenhet av utvecklingsarbete är meriterande. Tjänsten innebär kontakt med internationella leverantörer vilket kräver att du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift. Då jobbet innefattar en del resor så bör du även ha B-körkort.

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis kostnadsfri träning på Scanias egna  hälsocenter Gröndal, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris, möjlighet till personalbil och mycket mer. Vi erbjuder även direktbuss mellan Stockholm Central och Södertälje via Liljeholmen med Scania Job Express för snabb och bekväm pendling till arbetet. 

För mer information

Kontakta gärna Anders Larsson, Gruppchef, 08-553 89461 eller 070-0865852.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej