Inaktiv platsannons

Presalesansvarig, buss i Stockholm

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vi på Scania Sverige fortsätter vår resa för att få till en bättre support till våra säljare och en del av denna transformation är att lastbilar, bussar och tjänster kommer att supporteras från en gemensam organisation. Vi utökar därför vår support från lastbil till att inkludera buss.

Produkter & Tjänster, inom Scania Sverige är ansvariga för produktstrategi och tjänsteutbud. Vårt mål är att det ska vara lätt för vår säljorganisation att sälja rätt produkter och tjänster enligt kundens önskemål. Till avdelningen söker vi en person som kommer ansvara för att stötta bussförsäljningsorganisationen med presales. Det är en spännande uppgift med både bredd och djup. Vi kommer kunna ta det bästa från både lastbil och buss för att kunna bygga en professionel busspresales-funktion. Är du sugen på ett rolig tjänst, där man arbetar i framkant?

I arbetsuppgifterna ingår att:

  • Hålla svenska bussproduktprogrammet uppdaterat
  • Paketera produktprogrammet
  • Kunna supporta säljkåren i produkttekniska frågor
  • Sätta systemstrukturen för säljsystemet

Utifrån detta vara teknisk expert och försäljningsingenjör. Arbetet innebär många samarbetsytor så som orderfunktion, försäljningsorganisation men även med våra kunder och distributörer. Tjänsten innebär ett operativt ansvar såväl som ansvar för att förvalta och utveckla den process du arbetar i.

Är det här du? 
Vi söker Dig som har sinne för ordning och har bussbakgrund från Scania eller bussmarknad. Du har helst högskoleutbildning och är strukturad samt noggrann. Du förväntas ta en aktiv roll i att utveckla vårt arbetssätt och förbättra våra flöden. För detta ser vi att du är analytisk och har förmågan att se helhet, har en stark initiativförmåga och ser flexibilitet som en självklarhet.

Intervjuer kommer att ske löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten är en tillsvidareanställning och placerad på vårt huvudkontor i Stockholm, Lindvreten.

För mer information kontakta gärna
Robert Daudistel, Chef Produktmarknadsföring tfn 010-7066110, eller
Anna Carmo e Silva, Direktör Affärsstöd tfn 010-7086438,                       

 
About the job
  • Title: Presalesansvarig, buss
  • Business area: Market/Sales
  • Country: Sweden
  • City: Stockholm
  • Last application date: 2018-08-15
  • Job Id: 20180368
About Scania
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej